zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Bemutatjuk a Yulius25 zenekar legújabb klipjét, ami hamarosan megjelenő nagylemezük Csata című dalához készült.

banda_650x.jpg

 

A zenekar így meséli el az elmúlt másfél év történetét, és beszélnek terveikről is…


„Három évvel ezelőtt korábbi formációkból újjá alakulva jött létre zenekarunk július 25-én, innen a Yulius25 név is, hiszen ezen a napon ünnepeljük születésnapunkat. Jelenlegi formában másfél éve működünk. Rockot játszunk, kizárólag saját számokat, minden korosztályt megszólítva. Igyekszünk a dalainkkal a világban zajló történésekre reflektálni, olyan dolgokat kiragadni, melyeken másnak nem feltétlen jutna eszébe elgondolkodni, de mégis fontos lehet beszélni róla. Ezeket olyan köntösbe bújtatjuk, amit mindenki a saját élethelyzete, állapota, gondolkozásmódja szerint bont ki.

 

Megalakulásunk óta közel több mint 50 koncertet tudhatunk magunk mögött. Vendégei voltunk különböző fesztiváloknak, tartottunk egyéni esteket, játszottunk művészeti megnyitókon, társfellépőként szerepeltünk, illetve akusztikus verzióban is muzsikáltunk már.

 

Tavaly lehetőséget kaptunk a Debreceni Főnix Csarnokban fellépni a Görkapocs Fesztiválon és még számos más helyszínen. Megírtuk a Görög Katolikus Ifjúsági Zarándoklat indulóját (Közös utakon címmel), majd a mátészalkai színházban, egy másfél órás koncertet tartottunk a közel 300 fős csapatnak.

 

Idén tartottuk meg első lemezbemutató koncertünket február 7-én, Debrecenben, a Kaptár klubban, melyet turnéra tervezünk vinni. A Gipszfigurák – a lemez címadó dala – nemcsak stílusjegyeiben határoz meg bennünket, de ez az a nóta, ami végül a borítótervünk alapját is képezte, melyet Lente Attila pirografikus művész készített el. A lemezen 13 dal található melyeket havonta publikálunk YouTube csatornánkon, majd kiadásra kerülnek, és Spotify-on is elérhetőek lesznek.

 

 

 


Folyamatosan születnek új dalok, amikből reményeink szerint hamarosan ismét összegyűlik egy nagylemezre való repertoár. Emellett pedig amint „visszakerül minden a régi kerékvágásba”, stúdióba vonulunk, és egy négyszámos EP-t készítünk.

 

Nemrégiben a Mozgó kép és Animáció készítő szakról hozzánk szegődött egy diák, aki a lemezünkön található egyik dalból készít videoklipet, melyet vizsgamunkájaként ad le, amit nem sokára a közönség is láthat. Ezen felül célja, hogy hosszú távon is a zenekarral dolgozzon.

 

Célunk, hogy a rockzenén, és egy egyedi stílusirányzaton keresztül közvetítsünk értékeket, elgondolkodtató üzeneteket, melyek reméljük, hogy minél többekhez jutnak el.”

 

Csapattagok:

  • Kanczel Zsolt – basszusgitár
  • Troszt Éva – ének
  • Stumpf Jenő – szólógitár
  • Szabó Zoltán – dob


https://www.facebook.com/yulius25official/
YouTube csatorna