zenesz_logo.png



A napokban került fel Kardos Norbert YouTube csatornájára Secret című lemezéről az „Akkor szóljatok” című dal melyben olyan zenészlegendák szerepelnek, mint Charlie, Tátrai Tibor, Póka Egon. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a fiatal zenész.

„Lassan 17 éve, hogy elkezdtem session-zenészként játszani, a háttérben dalokat írni. Úgy éreztem, itt az idő, hogy nekiugorjak egy saját lemeznek, egy olyan zenei anyagnak, amiben meg tudom fogalmazni a saját világomat.

 

Az elkészült Secret című lemez minden dala egy külön projekt volt számomra. A koncepcióm szerint az egyes track-ekhez a szakma élvonalbeli művészeit kértem fel, így külön-külön mindenki más elgondolást igényelt, ehhez illesztve azokat a műfajokat, amelyek a szívemhez közel állnak: jazz, pop, blues, rhythm & blues…

 

Külön öröm volt érezni és hallani, hogy Ők mindannyian – legendák, barátok és kollégák – hozzáteszik tudásukat és egyéniségüket a dalokhoz. Charlie-val jó barátságban vagyunk. Volt szerencsém játszani vele párszor, ráadásul a dalain nőttem fel. Nagyon szeretem őt és a zenekarát egyaránt, de főleg az hoz lázba, amit élő bulikon csinálnak. Túlzás nélkül mondom, hogy a kedvenc zenekarom.

 

Alapvetően mindig vágytam arra, hogy énekeljen egy olyan dalt, amit én írtam, de sokáig nem tudtam, hogyan kérdezzem meg. Aztán vettem a bátorságot és felhívtam telefonon. Megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve felénekelni az „Akkor szóljatok” című dalomat, aminek Lombos Marci már meg is írta a szövegét. Ő azonnal igent mondott, amit őszintén szólva alig hittem el.



 

 

Rengeteget tanultam a készülési folyamat alatt. Például azt, hogy számíthatok a barátaimra. Mindenki, aki szerepel a lemezen profizmussal, szeretettel, támogatással és biztatással állt a dalokhoz és hozzám. Ami talán a legfeltűnőbb volt számomra, hogy az idősebb, legendás művészek mennyire alázatosak, segítőkészek, és pontosak. Két órával a megbeszélt időpont előtt már a stúdióban voltak. Mondták, hogy nyugodtan dolgozzunk, ők addig itt lesznek velem.

 

Köszönöm mindenkinek, aki szerepel ezen a lemezen, hiszen segítettek abban, hogy egy álmom teljesüljön. Örökké hálával tartozom nekik!"

 

A 10 számot tartalmazó albumon Charlie mellett olyan énekesek adják elő Kardos Norbert dalait, mint Szőke Nikoletta, Veres Mónika, Danyi Diána, Nyári Alíz, Takács Nikolas és Kökény Attila. A lemezbemutató koncert december 4-én a MOM Kultban kerül megrendezésre.

 

Az album megtalálható az ismert online felületeken:

 

YouTube
Spotify
Google Play
Deezer