zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Az Illusion a Loop Doctors legutóbb megjelent „Frontier Science”, azaz „Határtudomány” című albumának egyik különleges darabja.

Loop Doc 700x.jpg

 

Még márciusban figyeltünk fel a Loop Doctors zeneileg és képileg is izgalmas új klipjére, de csak a napokban sikerült elérni Szendőfi Pétert, a formáció dobosát, hogy meséljen nekünk arról, hogy hol és hogyan vették fel a zenéhez hangulatilag remekül passzoló videót.

 

„Az albumról négy számhoz készítettünk, illetve készülünk videoklipekkel. Ezek közül kettő stúdióban felvett, élő kép- és hangfelvétel, ahol nincs hang utómunka, csak utólagos videó vágás. A másik két videó egyfajta image klip, és ezekből az egyik az Illusion.

 

2019 novemberében Kaliforniában voltunk a Loop Doctors-szal egy turnén. Egyik este egy társasággal beszélgetve szóba került, hogy videoklipet tervezünk forgatni, és valami extra helyszínt keresünk egy olyan dalhoz, melynek témája az illúzió, vagyis egy általunk, vagy az egyén által képzelt világ a jelenlegi világban.

 

Valaki azt javasolta, hogy a Bombay Beach-et keressük fel, ami Kaliforniától elég messze van a sivatag közepén, egy hatalmas, nagyjából Balaton méretű tó partján. Ez egy teljesen elhagyatott vidék. Mindössze egy romos falucska van a környéken. Bombay Beach-ből az évtizedek alatt egy igazi művésztelep lett, ahova mindenki odahord olyan alkotásokat, melyeket láttatni szeretne a maga stílusában az odaérkezőkkel. A táj egyébként teljesen kietlen, szürreális, olyan, mintha egy Dalí festménybe csöppennénk.

 

A klip forgatásához semmilyen stábunk nem volt. Tehát amikor Áron látszik, ott én kamerázom, amikor én látszom, ott Áron kamerázik. Mivel a hangfelvétel nem a helyszínen készült, ezért nagyjából hangról hangra meg kellett tanulnunk azt, amit a lemezre feljátszottunk, és a zene mobiltelefonról szólt egy fülmonitorból mindkettőnknek, ami a képeken nem igazán látható.

 

Iszonyatosan fárasztó volt mindent kettőnknek ez a munka. Eleve 5 óra vezetés kocsival Los Angelesből Bombay Beach, majd ott kipakolni a homokra a hangszereket, és rengeteg beállításban rengeteg snitt felvétele. Így maga a forgatás egészen napnyugtáig tartott, majd elpakolás és visszavezetés izzadtan, hulla fáradtan Los Angelesbe.

 

 

[Loop Doctors Illusion]

 

 

Ennek ellenére a zenekar életének legkülönlegesebb helyszínén jártunk, és abszolút megérte minden fáradozás és nehézség, a klip rendkívül egyedülálló látványa miatt. A művésztelepre odavitt tárgyak szerves részét képezik a klip mondanivalójának, jól láthatóak végig a videón. A képi utómunkát Romhányi Áron készítette” – emlékezett vissza az Illusion klipjének készítésére Szendőfi Péter.

 

Loop Doctors
Romhányi Áron
- piano, rap,
Szendőfi Péter - drums, pad

 

Music written and arranged by Loop Doctors.

Special thanks to Meinl Cymbals, Tama Drums, Vic Firth Sticks, Remo Drumheads, Roland (TM2) and Korg (Kronos 2 - 88)

 

https://www.loopdoctors.com/

https://www.facebook.com/loopdoctors/