zenesz_logo.png



A Fonogram-nap nevű online esemény keretén belül, egy egész napos műsorfolyam során a MAHASZ kihirdette a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2020-as nyerteseit.

fonogram-2020-nyertesek.jpg

 


Fonogram - Magyar Zenei Díj


A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai díjat, és 2020 sem lehet kivétel.

 

Fonogram-nap


Az egyes zenei kategóriák győzteseire online videók formájában derült fény. Az online műsorfolyam egész nap a www.fonogram.hu oldalon, illetve a Fonogram - Magyar Zenei Díj közösségimédia-felületein futott. A nyerteseket bemutató kisfilmekben a művészek videó üzenetben reagálhattak a díjra, üzenhettek a zenei szakmának, a közönségüknek.

 

NÉZD MEG A NYERTESEK LISTÁJÁT →

 

 

Bagossy 700.jpg

 


#azévslágere közönségszavazás

Az elmúlt évben népszerűvé vált 40 dalból álló listából a zenekedvelők online választhatták ki kedvencüket. A nyereményjátékkal egybekötött szavazás győztese, a Bagossy Brothers Company Olyan Ő című dala kapta „az év hangfelvétele" Fonogram-díjat.

 


Szakmai szavazás


A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 26 tagú szakmai zsűri több mint 800 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 jelöltjét (holt verseny esetén 6). Közülük kerültek ki a nyertesek a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/heavy metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

 

 

kovĂĄcs Kati 600.jpg

 


Életműdíjasok


A Fonogram-nap zárásaként fény derült a 2020-as év életműdíjasaira:

•  A legendás énekesnő, Kovács Kati videó üzenetben üdvözölte rajongóit és kollégáit, a róla készült kisfilm bemutatta eddigi pályája néhány felejthetetlen pillanatát. Nézd meg a videót ide kattintva!

•  A szakmai életműdíjas Gőz László tanár, zenész és a Budapest Music Center (BMC) alapítója, vezetője. Szakmai háttértevékenysége az egész magyar zenei életet meghatározza. A róla és vele készült videó itt elérhető!

 

Nézd újra! Az összes nyertes egy playlistben!