zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek.

k 700x.jpg

 

 

„Mi, koncertező zenészek egy darabig itthon fogunk ülni - mint a hajótöröttek egy lakatlan szigeten” – írta a Petőfi Zenei Díjas dalszövegíró.  „Ha már így alakult, írjunk új dalokat, amik amúgy nem születtek volna meg – nem muszáj a helyzetre utalni a szövegben, de lehet. Arra kérünk minden kollégát, dalszerzőt, zenészt: írja meg és rakja ki a maga dalát és buzdítson erre másokat is - konkrét személyekhez is intézheti a kihívást, de ez sem kötelező. Ami viszont igen: adjunk reményt-kapaszkodót-könnyebben telő perceket a barátainknak, a közönségünknek, MUTASSUK MEG, HOGY EGY JÓ ÜGY GYORSABBAN TERJED, MINT A VÍRUS!”

 

 

A zenész saját, erre az alkalomra írott dalával osztotta meg a kihívást:

 

 

[Konyha]

 

 

Az indulás óta pedig több kollégát is megszállt az ihlet:

elsőként Hangácsi Márton írta meg a maga pozitív üzenetét (https://www.facebook.com/watch/?v=207114833711201),

majd az elmúlt héten Agócs Márton (Aurevoir.) és Kemény Zsófi (ez az “elveszett fej”: https://www.facebook.com/mocsartango/videos/3162995813745464/),

illetve a Meg Egy Cukorka Barnája is teljesítette a kihívást Keresem (https://www.facebook.com/megegycukorka/videos/3875990475746256/) című újdonságával.

 

 

Végül egy korábbi Konyha videó, ami felidézi a tavalyi nyarat: