zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A napokban jelent meg a The QBS legújabb videoklipje 2019-ben kiadott Itthon vagyok EP-jük "Te vagy az aki" című dalához.

The_Qbs_promo 700x.jpg

 

 

Eddig a legtöbb esetben a funk rock egyik hazai képviselőjeként jellemezték a The QBS zenekart. De mint mindenkit, aki a saját hangján szólal meg, és arról zenél, ami ő maga, nem lehet teljes egészében meghatározni, vagy skatulyába tenni, így a The QBS zenekart sem. Ami biztos, hogy a banda egy alap, 4 tagú nyers formációban valósítja meg az egyedi hangzást, a ritmust a basszusgitárra (Ulbert János) és a dobra (Lövei Attila) bízva, a lüktetésből áthidaló szólógitárral (Schéder Balázs), és a mindent összefogó, tartalommal felruházó énekkel (Furuglyás René).

 

2016-ban indultak az első – Lenyomatok címet viselő – nagylemezük munkálatai. A lemez teljes egészében a Nortyx Records gondozásában készült, rajta a már említett funk rock hangzás mellett több zenei kalandozás is tetten érhető, például a reggae vagy az alternatív rock irányába. A Mindent szabad című daluk helyet kapott a Rock FM napi lejátszási listáján, és több mint egy éven át műsoron is maradt – míg maga a rádió be nem zárta kapuit.

 

 

cover 500x500.jpg

 

 

2018-ban újra a Nortyx Hangstúdió falai közé vonultak a srácok, hogy 2019 április 20-án Itthon vagyok címmel publikálják új kislemezüket, majd május 11-én a Dürer Kertben be is mutassák. Az albumon öt szám kapott helyet, közöttük a névadó „Itthon vagyok” című dallal, mely a már megszokott QBS hangzású rockosabb vonalat vitte tovább.

 

 

 


Az ötszámos EP-be sikerült belesűríteni a zenekar teljes nagylemezes kínálatát, hiszen a funk rock jegyeit a „Te vagy az aki”, a lírikusabb vonalat az „Egyedül voltál” és végül a kislemez végén a progresszívabb rock hangzását a „Szereted-e még”, illetve az „Engedj el” című dalok képviselik. Az újabb dalokon érezhető a már kezdetben választott hangzás letisztulásának folyamata, mégsem szakad el a korábbi képtől, inkább kiegészíti, folytatja azt.

 

Facebook: https://www.facebook.com/TheQbs/