zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A formáció régóta várt második, Colourwave című lemeze március 27-én lát napvilágot, amelyet április 18-án mutatnak be az A38 Hajón, majd Európa-szerte.

 

 

A  Belau körülbelül három éve tűnt fel a magyar zenei palettán könnyed, electronica-val átitatott dalaival. A nemzetközi projekt által megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A duó célja, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.

 

Az ország legkeresettebb exportzenekara most egy laza, nyári hangulatú dallal jelentkezik. „Az An Ocean With No Waves szövegében egyensúlyoznunk kellett a két alkotó fél elképzelései között: Yas' szentimentális és egyedülálló egyéniségét igyekeztünk összhangba hozni a Belau által képviselt világnézettel és képiséggel. Megpróbáltuk az általa szerzett dalszöveggel összeegyeztetve a dalt úgy formálni, mely a természetből fakadó összetartozásunknak lehet egyfajta zenei lenyomata. Mondhatjuk, hogy a szeretet nagyságáról szól annak teljes valójában” – mesélte a duó a friss szerzeményről, amelyben a londoni yasaquarius énekel, aki legutóbb Troyboi-jal kollaborált. A könnyed r’n’b electronica dalhoz P. Szabó Péter készített egy álmodozós különleges videót.

 

A második Belau lemez Colourwave címmel, március 27-én lát napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül számos külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni a fellépéseiken.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100011433826205