zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A blues, a jazz és az ezekből származó zenei stílusok bemutatására és népszerűsítésére összpontosít az újonnan induló közösségi kezdeményezés az AG Weinberger Blues Club.

AGW 700.jpg

 


A havi rendszerességgel jelentkező koncertsorozat a Rockmúzeum keretén belül megrendezésre, házigazda AG Weinberger, a kiváló blues gitáros. A koncertekre minden hónap utolsó hétfőjén kerül sor. A program tartalmaz egy rövid tematikus történeti áttekintést, vetítést és természetesen sok-sok zenét. Tervek között az adott témához kapcsolódóan vendég fellépők meghívása is szerepel. A szervezők célja az, hogy a jazz, a blues iránt érdeklődők tudása elmélyüljön, az árnyalatok, folyamatok összefüggését megvilágítsák, és természetesen a jó és igényes zene is megszólalhasson az AG Weinberger Band tolmácsolásában.

 

Weinberger Attila gitáros, énekes, producer 1965-ben született Nagyváradon. A rendszerváltást követően számos országban lépett fel, majd 1996-ban, immár A. G. Weinberger művésznéven kiadta első lemezét (Good Morning, Mr. Blues). A 2000-es években az Egyesült Államokban eltöltött hét év alatt megjárta a műfaj legendás klubjait, zenei óriásokkal állt egy színpadon, és egy nagysikerű lemezt is rögzített Nashville-ben.  Bár a blues hazájában szakmai berkeken belül már úgy emlegették, mint „első osztályú, karizmatikus gitárost”, 2006-ban mégis úgy döntött, hogy visszatér szülőföldjére, és az európai koncerthelyszínekre.

 

Koncertjein egy új esztétikai nyelvezetet és klisémentes zenei ötvözetet kínál közönségének. Tudatosan kerüli a „Hendrix-ízű” riff alapú öncélúság csapdáját. Minden számnak megvan a sajátos hangulata, de mégis egységessé válik a folyamat a közreműködő jazz-zenészek sajátos ritmus- és harmóniavilágának köszönhetően.

 

 

[AG Weinberger]

 

 

A február 24-én 19 órai kezdettel sorra kerülő első AG Weinberger Blues Club zenészei:

 

Kovács Péter (Kovax) – zongora
Adamecz József – dob
Patyi Sándor – basszusgitár
AG Weinberger – gitár
Vendég: Halper László, jazz- és fúziós gitáros, hangszerelő és zeneszerző.