zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Gömör Tamás előadóként, különböző formációival többször végigjárta az országot és az ismert budapesti koncerthelyszíneket, szerepelt amerikai válogatás lemezen, európai fesztiválokon is.

30_700x.jpg

 


Eddigi formációival, ahol a dalok és a szövegek nagy részének szerzője, összesen 7 nagylemeze jelent meg, amelyekhez 18 videoklip készült. Zenéjére leginkább a stílusokon belüli kalandozás, kísérletezés jellemző.

 

Most kifejezetten, lírai dalainak egy csokorba gyűjtésére vállalkozott, amelyekhez részben angol, részben magyar nyelvű szövegek születtek. Letisztult, minimális hangszereléssel készültek a dalok, sok esetben az egy szál gitár-ének megszólalással. A legtöbb dalban az összes hangszeren a szerző játszott (gitár, elektromos gitár, basszusgitár, marimba, xilofon, szájharmonika) de olyan zenészek is segítségére voltak, mint pl. a Doors emlékzenekar és a Szabó Leslie band dobosa Szöllős Gergő, vagy Balogh László, aki az Oláh Gergő által fémjelzett Roma Soul zenekar gitárosa.

 

 

LEMEZ layout online.jpg

 

 

„Ez a lemezanyag valóban önmagától valósult meg, hiszen csak és kizárólag akkor írtam dalokat, amikor az a bizonyos meghatározhatatlan ihlet a hatalmába kerített. Amikor úgy éreztem, hogy egy-egy dal megérdemli, hogy ne maradjon a fiókban, de közben egyik éppen működő zenei formációmba sem illeszthető bele, akkor felvettem otthon. Volt, hogy két dal között több hónap is eltelt, így elég lassan állt össze a végleges anyag, de mivel sem kiadó, sem menedzsment nem sürgetett, végre kiélvezhettem a szabadon alkotás örömét. Amikor nagyjából 10 dal összegyűlt, elkezdtem azon gondolkodni, hogy egy zenekart szervezzek kifejezetten erre az anyagra, de a próbákon azt tapasztaltam, hogy sok hangszer egyszerre történő megszólalásával a dalok elvesztik intimitásukat. Ezért döntöttem úgy, hogy maradok az eredeti hangzásnál. A jelenlegi trendeket nem igazán figyelem, nem is nagyon érdekel. Nem a nosztalgia mondatja velem, de kimondhatjuk, hogy a nagy zenei megfejtések, a kitörölhetetlen dalok már megíródtak, a könnyűzene aranykorszaka nagyjából 25 éve véget ért. De vannak olyan zenei stílusok, amelyek sosem fognak kihalni, ilyen a blues a rock, a country és a folk zene. Azt nem tudom hány dalt lehet még megírni ugyanabból a három akkordból, magam is csodálkozom, hogy nekem sikerült még tizenhármat.”

 

https://www.facebook.com/tomgomorofficial/

https://soundcloud.com/tomgomor/sets/gomor-tamas-pillanatgyujto-lp-2020