zenesz_logo.png



„2016-ban megalapítottuk a GetCloser Jazz Festet, mely alapvetően egy háromnapos fesztivál, és eddigi rövid múltja ellenére Magyarország prémium jazz fesztiváljai közé került.”

Richard Bona _ Alfredo Rodriguez 9 AdamHart 700x.jpg


Richard Bona, Alfredo Rodriguez - Fotó: Adam Hart

 

 

A Zenész Magazin számos GetCloser Concerts által szervezett koncertről tudósított, ott voltunk a Victor Wooten Supergroup, Pat Metheny, Quincy Jones, vagy a Wooten Brothers koncertjén, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Kleb Attila, a Get Closer igazgatója és művészeti vezetője még 2016-ban indította útjára a GetCloser Jazz Festet, ami idén tavasszal is megrendezésre kerül, és nem akármilyen neveket vonultat fel.

 

 

Peter Sarik Trio 02_700x.jpg


Sárik Péter Trió

 

 

A hazai jazzélet meghatározó alakjai mellett olyan világsztárok léptek már fel, mint Billy Cobham, Richard Bona, Trilok Gurtu, Paolo Fresu, Omar Sosa, Ron Carter, Richard Galliano, John Scofield, Erik Truffaz, Nicholas Payton, James „Blood” Ulmer, Lizz Wright, Kenny Garrett, Patricia Barber és az Aguas Trio.

 

 

Barabás Lőrinc Quartet 01 Nagy Márton_700.jpg


Barabás Lőrinc Quartet - Fotó: Nagy Márton

 

 

2020 márciusában az 5. GetCloser Jazz Festre különleges, jubileumi programmal készültek, és öt napon keresztül ünnepelhetjük a műfajt. A hazai jazz krémje hangsúlyosan képviselteti magát, így fellép a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó, a Barabás Lőrinc Quartet, itt mutatkozik be Mogyoró Kornél és Papesch Péter vadonatúj duója, Lukács Miklós első alkalommal lép színpadra Gerald Cleaver dobossal és Reuben Rogers bőgőssel, valamint itt tartja az épp 50 éves legendás ECM kiadónál megjelent Titok című lemezének bemutatóját Snétberger Ferenc is.

 

 

Erik Truffaz Quartet_Sitara Ibrahimova_506607_400x.jpg

 

Erik Truffaz Quartet - Fotó: Sitara Ibrahimova

 

 

Snétberger Ferenc új triójában két legendával játszik együtt: a Charles Lloyd, Tomasz Stańko és Bobo Stenson partnereként is ismert svéd bőgőssel, Anders Jorminnal, valamint az amerikai avantgárd dobossal, Joey Baronnal, aki John Zorn együttesének meghatározó tagja, de játszott Bill Frisellel, John Scofielddall, Al Jarreau-val és Dizzy Gillespie-vel, illetve a popzene olyan ikonjaival, mint Michael Jackson vagy David Bowie. A fesztivál fénypontja Erik Truffaz lemezbemutató koncertje és  a Richard Bona - Alfredo Rodriguez duó fellépése lesz, akikhez csatlakozik Pedrito Martinez, akit jelenleg a világ elsőszámú latin perkásának tartanak.

 

 

SnĂŠtberger Ferenc 181204-056_Kleb Attila_700x.jpg


Snétberger Ferenc - Fotó Kleb Attila

 

 

Részletes műsor és jegyek:
https://getcloserconcerts.com/koncert/getcloser-jazz-fest-2020/