zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjat kapott a Fricska Táncegyüttes. A méltatással járó jutalmat saját iskolájuk elindítására fordítják.

fricska-001 700x.jpg

 

 

Minthogy a tánc műfaja és a ritmus elválaszthatatlan a zene műfajától, örömmel adunk hírt a Fricska Táncegyüttes díjáról.

 

Magyar népművészet és közművelődés kategóriában kapott megyei Prima díjat a négy táncosból (Papp Gergely Bálint, Papp Máté Bence, Popovics Márk és Szabó Dániel) álló Fricska. Az elismerést Demján Sándorné adta át az előadóművészeknek a Gödöllői Királyi Kastélyban a napokban. „A díjhoz járó pénzjutalmat saját újonnan induló iskolánk elindításába fektetjük” – osztja meg velünk Papp Gergely Bálint, a táncegyüttes művészeti vezetője.

 

„A Ritmus Akadémia 2020-as indulásával régóta dédelgetett álmuk válik valóra, hiszen már sok alkalommal tanítottunk gyerekeket a táncos ritmusok szeretetére” – folytatja Gergely, aki azt is elárulta, hogy idén nyáron több ezer gyermek élvezhette a zánkai táborban a Fricska dinamikus táncát, miközben bekapcsolódhattak a közös tapsos játékokba. „Ez a közönséggel való interaktív játék egyszerre élvezetes, ugyanakkor hatékonyan fejleszti a mozgáskoordinációt és a mozgáskultúrát, és nagy segítséget nyújt az egészséges önbizalom kialakuláshoz is! A foglalkozások lányok - fiúk számára vegyes csoportokban zajlik majd”– folytatja Gergely.

 

A Fricska nem titkolt vágya, hogy a Ritmus Akadémia keretében színpadképes produkciókat hozzanak létre közösen a fiatalokkal, sőt keresik azokat a tehetséges gyerekeket is, akik majd tagjai lehetnek az együttesnek.

 

 

[Fricska]

 

 

www.fricskadance.com

www.goldrecord.hu