zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Az Elgos zenekar 10 éve alakult és egy hosszabb kihagyás után most újra aktívak, folytatják a munkát, dalokat írnak, koncerteznek.

Balogh Feri 700x.jpg

 


Fontos tudni a formációról, hogy a zeneszerző-billentyűs-énekes, Ifj. Balogh Ferenc, akit a szakma és közönség eddig elsősorban a Hidden Kingdom projekt keretében készült instrumentális műveiről és produceri munkájáról ismer. Az Elgos zenekarban az énekes szerepet is magára vállalta, ami kifejezetten jót tesz a produkciónak, különleges hangszínére, ének-technikájára azonnal felkapja fejét az ember. Ajánljuk figyelmetekbe a csapat legfrissebb dalát, melyhez szöveges videó is készült. 

 

 

„Az utóbbi években valóban nagyon sok instrumentális zenei munkám volt, ebből adódott, hogy inkább azzal foglalkoztam, azt erősítettem. Az Elgos a szerelem gyermekünk volt, és most is az, nagyon szerettük csinálni, de igazán sosem »futott be«. Szövegeink valóban elsősorban Istenhez, Istenről szólnak, de emészthető, nem kifejezetten szakrális nyelvezettel. Ezen kívül szeretek dalokat írni sorsokról, az ember belső vívódásairól, igazság kereséséről, ilyesmiről. A zenekar neve onnan ered, hogy mikor megalakultunk még »nagyon« elektronikus zenét játszottunk ezért kitaláltuk, hogy amit játszunk, az elektronikus gospel zene – ennek lett az anagrammája, rövidítése az Elgos” – mesélte kérdésünkre Ifj. Balogh Ferenc.

 

 

Elgos 700x.jpg

 

 

A formáció összetétele:

 

Reiner Szabolcs - billentyű, elektronika
Tóth László – gitár
Balogh Norbert – dob
Ifj.Balogh Ferenc – ének, billentyű, zeneszerzés

 

https://www.facebook.com/elgosmusic/