zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A főként a színházi világban alkotó Soós Attila rendezésével, a 235 Productions szárnyai alatt megérkezett az első videoklip Krizso október elején megjelent Boys in the City – Girls from the Woods EP-jéhez.

krizso_carryon_press_700x.jpg

 

A Csordás Zita (Mayberian Sanskülotts) énekével díszített Carry On a Klinik gondozásában megjelent, neves énekesi és hangszeres gárdával készült, nu-triphopos, sötét, urbánus anyag egyik legfülbemászóbb trackje, most látványos, árnyékboxban és kortárs táncban bővelkedő videó készült a számhoz. Az egykori Realistic Crew zenei megfejtője az új EP lemezbemutatóját a jövő év elején, január 16-án tartja a Toldi klubban.

 

A táncos, house-ba hajló Carry On című dalhoz eredetileg maga Krizso rendezett volna egy trash klipet, amelynek operatőri munkáira Balázs István Balázst kérte fel. A 235 Productions nemzetközi díjakkal is büszkélkedő kameramanja bevonta a projektbe Soós Attila rendezőt, a Trojka Színházi Társulás alapító művészeti vezetőjét, aki továbbgondolta Krizso ötletét.

 

Balázs István Balázzsal arra koncentráltunk, hogy Krizso elképzelését kibővítsük és felgazdagítsuk. Ehhez szükségünk volt egy szamurájkardra, egy kortárs táncnak teret adó romos térre, egy kis erdei árnyékboxra, és persze némi rugalmasságra a szereplők részéről, hiszen az alapgondolatban szó sem volt ezeknek az eszközöknek a használatáról” – mondta el a rendező. „Hálás vagyok, hogy Attila átvette a rendezés feladatát, mert olyan képi világot teremtett a valaha készített talán legfülbemászóbb zenémhez, amely sokkal közelebb áll hozzám, és ezáltal paradox módon lényegesen önazonosabb mű lett” – vette át a szót Krizso.

 

 

 


A Carry On klip forgatásának helyszíneiben – leginkább a perspektivikusan fényképezett nyárfaerdőben és az Ankert téglatörmelékes felső emeletében – visszaköszön az októberben megjelent Boys in the City – Girls from the Woods EP cím- és témaválasztása is. Maga a szám a Mayberian Sanskülotts zenekar énekesnője, a klipben is főszereplő Csordás Zita hangján szólal meg, aki a lemez megjelenésekor elmondta: a dal szövege az általános szorongásairól szól, arról, hogy a napok telnek, minden nap robotolunk, aztán egyszer csak meghalunk.

 

Az egykori Realistic Crew zenei megfejtője, Krizso harmadik lemeze idén októberben jelent meg a fővárosi Klinik gondozásában. A lemezen számos neves zenész – Csordás Zita mellett Jónás Vera, Judie Jay énekesnő, valamint Subicz Gábor (trombita), Hegyi Dávid (zongora) és Zsuffa Aba (gitár) – működik közre. Az EP lemezbemutatójára 2020. január 16-án kerül sor a már-már kultikus helyszínnek számító Toldi klubban, event: https://www.facebook.com/events/523639128484648/.

 

 

###

  

Krizso / Boys in the City – Girls from the Woods EP | https://album.link/hu/i/1482944427

Krizso EP-bemutató buli Facebook event | www.facebook.com/events/523639128484648/

Krizso Facebook | www.facebook.com/krizsomusic

Klinik Label | www.kliniklabel.com

Krizso press foto | Balázs István Balázs