zenesz_logo.png



A W69 másfél évvel ezelőtti Opus-beli koncertjének felvételéből CD készült, melynek bemutatójára e koncert keretében kerül sor. A különleges estet még érdekesebbé teszi, hogy vendégként Bacsó Kristóf szaxofonos is színpadra lép.

 

csak kĂŠp 700x.jpg

 


A Baló István Projekt // W69 zenekar 2018 elején alakult meg azzal a szándékkal, hogy a rockzene erejét és szabadságát a jazz stíluselemeivel ötvözve a mai technikai lehetőségeket is felhasználva felidézze a több évtizeddel ezelőtti életérzéseket, és ezekből építkezve valami újat hozzon létre.

 

A zenekar nem csak zenéjével, de a legendás Woodstock fesztiválra utaló nevével is tudatosan hivatkozik azokra az évekre, amikor a világ fiatalsága olyan megtermékenyítő erővel rendelkezett, mely a kultúrában, viselkedésben, gondolkodásban, érzelmekben, a világszemléletben és a mindennapi életben egyaránt változásokat hozott.

 

A szerzeményeket Baló István írja, arra bátorítva és buzdítva a zenekar tagjait, hogy bátran használjanak bármilyen technikai lehetőséget azért, hogy a zene "rockosan" erős és expresszív legyen.  „A témák zongorán íródnak, a daraboknak elképzelt érzete és laza szerkezete van, amit be kell tartani, ezen belül azonban a szólisták nagyon szabadon mozoghatnak és használhatják a kreativitásukból eredő zenei eszközeiket, ötleteiket” – mondta el Baló István.

 

 

500x500.jpg

 

A mostani koncert annyiban lesz eltérő az eddigiektől, hogy most először – a vendég Bacsó Kristóf szaxofonosnak köszönhetően – fúvóshangszerrel dúsítva szólalnak meg a lemez kompozíciói. Balóék így kívánják a tavaly lemezre került anyagot felfrissíteni, a hangzást színesíteni és egy kicsit a jövőbe tekinteni.

 

 

 

[Balo Istvan]

 

 

Csókás Zsolt – gitár

Fenyvesi Márton - gitár, elektronika
Gyányi Marcell – basszusgitár
Baló István – dob
vendég: Bacsó Kristóf – szaxofon

 

Időpont: 2019. november 6. – 20 óra
Helyszín: Opus Jazz Club
Cím: 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894