zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Vendégek: Lidokain és Quiet Kid & The Speakers 2019. november 2-án három fiatal, tehetséges banda lép a Dürer Kert kistermének színpadára. Ketten közülük leginkább a magyar alter hagyományait viszik tovább, modern hangzásba csomagolva. A harmadik csapat a rockosabb indie vonal képviselője.

Quiet_Kid_by_Ateh_Eszter 700x.jpg


Fotó: Ateh Eszter

 

A Quiet Kid & The Speakers év eleje óta aktív és rohamosan nő koncertjeik látogatottsága. Eddigi legnagyobb sikereik a Campus és a Bánkitó fesztiválon való fellépés, illetve szeptemberben egy közös koncert Debrecenben a Carnival Youth-al. Minden dal írásakor a kedvenc dalukat írják, melyek kezdeti forrása a Quiet Kid hálószobai projekt szerzeményei voltak, de az elmúlt háromnegyed évben már a zenekar többi tagja is aktívan besegít ebbe a folyamatba. A projekt dalait Csende Gergely (gitár/ének), Cseh Dániel (dobok), Demeter András (basszusgitár) és Laky Simon (gitár) keltik életre. Táncolható gitárzene álmodozóknak.

 

https://www.facebook.com/quietkidandthespeakers/

 

 

 

Lidokain 700x.jpg

 


A Lidokain, bár érzéstelenítő/nyugtatószerről kapta a nevét, zenéjével nagyon is mély érzéseket igyekszik kiváltani. Persze, nem kell megijedni, a fiúk nem komolykodni érkeznek a Dürer színpadára, épp ellenkezőleg: céljuk a szórakoztatás, az, hogy a közönség és ők maguk is önfeledten élvezhessék a bulit. Figyelem! Alterkedésük függőséget okozhat!


A banda tagjai: Botka Nándor (ének, gitár), Perger Péter (szólógitár), Gere Barnabás (billentyű), Csernela Patrik (basszusgitár), Kovács Krisztián (dobok).


https://www.facebook.com/lidokain.zenekar/

 

 

 


Utolsóként az egyetemistákból álló Caesar’s Bread lép majd a világot jelentő deszkákra, és nem is akármilyen apropóból. A napokban megjelent, öt dalt tartalmazó második EP-jüket, a Panellakás, kínai piacot mutatják be a Dürerben, remélhetőleg szép számú közönség előtt. Persze, nem csak a Szex a lépcsőházban, a Ketten egyedül, a Farmering Blúz, A nyelvünk hegyéről és a Gyermek című, alter-körökben már jól ismert dalok hangzanak majd el a koncerten, hanem sok más is. A srácoknak van miből válogatniuk, repertoárjuk tizenöt dalt tartalmaz, és folyamatosan írják az újabbakat.

 

A Caesar’s számos fővárosi klubban fellépett már, 2017 májusában megnyerték a Müller Péter Sziámi & Friends által hirdetett dalfeldolgozó pályázatot, idén pedig az ELTE-s zenekarok tehetségkutatójának, a Patinának a közönségszavazását. A jövőre 5 éves csapat tagjai: Acsády-Pongyor Áron (ének), Lukács Levente (szólógitár), Kabdebó Mátyás (gitár-ének), Kovács Gergő (basszusgitár), Bärnkopf Ábel (dob).

 

https://www.facebook.com/caesarsbread/

 

A zenekarokat 900 forinttal támogathatja működésükben, aki november 2-án a Dürer felé veszi az irányt.


Kapunyitás: 20.00

Koncertek:

20.30-21.15 Quiet Kid

21.30-22.15 Lidokain

22.30-23.30 Caesar’s Bread (EP bemutató)

 

Az esemény FB-oldala itt található: https://www.facebook.com/events/2569157143313868/