zenesz_logo.png



A zenekar új klipjét meglepő módon egy nemzetközi építészeti verseny helyszínén forgatta, ezzel is támogatva a pécsi, miskolci és algériai szakemberekből álló csapatot. A dal már a készülő új album előfutára, melynek lemezbemutató koncertje január 23-án lesz az A38 Hajón.

th_carbonfools_press_2019_5_700x.jpg

 


„Még a nyár elején talált meg egy pécsi barátunk minket, hogy lesz egy Solar Dechatlon nevű verseny, amiben a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az algériai Blidai Saad Dahlab Egyetemmel összefogva Someshine néven indulnak” – meséli a zenekar dj-je, Titusz.


A csapatok feladata az volt, hogy Kádár-kockából készítsenek egy modern, energiatakarékos házat. A projekt vezetője, dr. Kósa Balázs arra kérte a zenekart, hogy látogassa meg őket a helyszínen és akár egy rövid koncerttel lelkesítsék a versenyzőket a már majdnem kész házban. A versenyzőknek nagyon bejött a zenés lazítás, hiszen 14 nap alatt kellett felhúzniuk a házakat.

 

„Épp akkor készültünk el az új lemezre szánt Sunshine című dalunkkal, így adta magát a Sunshine-Someshine párhuzam. Először nem is tudtuk elképzelni, hogy lesz egy ennyire letisztult, már-már katalógus-szerű helyszínen felvett anyagokból egy olyan carbonos klip, amely megtartja azt a funkcióját is, amely az építészet iránt érdeklődőknek szól. Végül arra jutottunk, hogy nem bonyolítjuk a dolgot, egyszerűen bedobunk néhány extra infóbuborékot a videóba” – mondta el Fóris-Ferenci Gábor az zenekar énekese.

 

 

 


A Sunshine már az új The Carbonfools lemez előfutára. A teljes album az idei év végére várható, a lemezbemutató pedig január 23-án lesz az A38 Hajón.

 

 

https://www.facebook.com/events/550137022393398/

www.goldrecord.hu