zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Harmónia Jazzműhely szervezésében 2019. szeptember 6-án, pénteken 20.00 órai kezdettel a Szakcsi Trió koncertezik a Budapest Jazz Clubban, vendégművész Bacsó Kristóf.

Szakcsi Trio feat 700x.jpg

 


Nem fogjuk megsérteni olvasóinkat azzal, hogy elmondjuk, ki is a magyar jazzélet kiválósága, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongorista Szakcsi Lakatos Béla. Azért annyit elmondhatunk, hogy Chris Potterrel készült élő albumának brit recenziójában 2013-ban egyebek közt ez olvasható: „Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz kulcsfigurája, és játéka Bartók Béla perkusszív disszonanciájában és az általa mélységben tanulmányozott roma népzene leplezetlen érzelmességében gyökerezik. Szólói dörögnek és áttörnek Cecil Taylor birodalmába, majd díszes futamokba torkollnak, nem csekély McCoy Tyner-i érzéssel. Ez mind fellelhető a nyitószám bevezetőjében. De fantasztikusan szvingel és kíséretben tévedhetetlen, furán egyéni és ritmikus.”

 

Bőgőn Barcza Horváth József, kiváló bőgősöktől hemzsegő hazánknak is egyik legjobbja játszik., aki egyben kiváló komponista és zenekarvezető. Könnyeden és melodikusan kezeli hangszerét, kíséretben és szólistaként egyaránt lenyűgöző.

 

Balázs Elemér dobosként és zeneszerzőként immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Ő sem igazán szorul bemutatásra…

 

 

bacsĂł kristĂłf 650x.jpg

 


A vendégművész, a kiváló szaxofonos Bacsó Kristóf a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszaka, a Conservatoire de Paris és a bostoni Berklee College of Music egykori tanítványa, aki (Zana Zoltánnal együtt) első helyen végzett 1999-ben a Bartók Rádió 2. jazz tehetségkutató-versenyén. Játszott Európában, Amerikában, Japánban, valamint többek között Eddie Hendersonnal, Patituccival és Jeff Densonnal. Az elmúlt években szenzációs kortárs-zenét produkált saját együttesével a Triáddal.

 

 

[Szakcsi Lakatos Bela]

 


 

Belépőjegy: 2000 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1600 forint

Zenész konzisoknak, akadémistáknak, igazolvány felmutatásával ingyenes

 

 

SZAKCSI TRIÓ feat. BACSÓ KRISTÓF koncert

Időpont: 2019. szeptember 6. péntek, 20 óra

Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.