zenesz_logo.png



Idén tízéves a Jazzékiel Holy Shit című, második nagylemeze, amelynek megjelenésével a zenekar 2009-ben éles stílusváltással elkanyarodott a bandára ma is jellemző, sötétebb tónusú zenei világ irányába.

SMALL Jazzekiel_2019_press_photocredit_Martin_Wanda 700x.jpg

 


A lemezt a Recorder magazin beválogatta a kétezres évek utáni honi könnyűzene legfontosabb albumai közé, most pedig a kerek évforduló alkalmából a lemez limitált, 150 darabos példányszámban újra maszterelve, az eredeti bookletet megidéző, exkluzív kiállású kiadványként újra elérhető a Draze Records kiadásában. Az újrakiadás mellé a Jazzékiel egy válogatást is közzétett tíz évvel ezelőtti, eddig kiadatlan felvételekből. A nagyrészt már lezajlott nyári újrabemutató koncertkörút utolsó, budapesti állomása szeptember 5-én lesz a Dürer kert szabadtéri színpadán, vendég az egykori HS7 basszusgitárosa, az azóta szólóprodukciót indított Németh Róbert.

 

A kerek évfordulóra megjelent újra maszterelt hanganyag a bit.ly/holyshit2019 címen hallgatóható meg, az exkluzív vinylkiadás pedig a fővárosi lemezboltokban, a Jazzékiel online boltjában vagy szeptember 5-én a Dürer Kertben vásárolható meg, ahol a zenekar az újrabemutató koncertkörút utolsó, budapesti állomását tartja.

 

 

HolyS_01_700x.jpg

 

 

Az újrakiadás mellé a zenekar most egy válogatást is közzétett azokból a felvételekből, amelyeket a Holy Shit készítésekor rögzítettek a stúdióban, de dalok végül nem születtek belőlük. A hétdalos ötletbörze a lemez újrakeverése közben került elő a fiókból. „A Holy Shit felvételeikor nagyon szerencsés helyzetben volt a zenekar, mert rengeteg időt töltöttünk együtt. Gyakorlatilag folyamatosan zenéltünk, csak zenéről beszéltünk, azt hiszem, hogy a talán már egészségesnek sem nevezhető fanatizmusunk mozgatta minden idegszálunkat. A törökbálinti „P” Stúdióban a felvételek között, vagy amikor csak lehetett, a hangszerünkön lógtunk. Ezeket a pillanatokat rögzítette Fürge – gyakran a tudtunk nélkül. Éppen emiatt tartalmilag ezen a kis válogatáson hol stílusgyakorlatok, hol éppen alakulóban lévő, később aztán végül ki sem dolgozott örömzenélések hangjai hallhatók. Az akkori zenei érdeklődésünk, mondhatjuk, hogy kihallható. Ezeknek a témák sem a Holy Shitre, sem másik lemezre nem kerültek fel végül a későbbiekben” – mondta el Hegyi Áron, a Jazzékiel zeneszerző-zongoristája.

 

 

 


Holy Shit újramaszterelt hanganyag à
bit.ly/holyshit2019

Kiadatlan felvételek / válogatás hanganyag à kliniklabel.com/Jazzekiel2008zip/

Holy Shit újrabemutató koncert @ Dürer Kert à facebook.com/events/694425711007260/

- teaser videó à facebook.com/jazzekiel/videos/678639719305333/

 

Jazzékiel online lemezvásárlás à jazzekiel.bandcamp.com/merch

Draze Records à drazerecords.com

Klinik à kliniklabel.com

Zenekari fotó: Martin Wanda