zenesz_logo.png



Az ausztrál The Eternal legutóbbi, 'Waiting For The Endless Dawn' című albumának turnéjával érkezik 10 év után újra Európába és Magyarországra. Két alkalommal is elcsíphetik őket a melankolikus doom kedvelői: a Fekete Zajon és a Dürer Kertben.

The-Eternal-Promo-Pic-2019_700x.jpg

 


A sötét, melankolikus, progresszív és doom hatásokkal átszőtt „érzelmes” metal ausztrál képviselői idén nálunk nyitják európai turnéjukat. Visszatérő vendégek; eddig majdnem minden európai turnéjukon szerepelt magyar állomás, játszottak a Kultiplexben, a Marco Poloban, és Szeged és Pécs kultikus klubjaiban is.


A zenekar 16 éves fennállása során olyan nevekkel turnézott világszerte, mint az Amorphis, az Anathema, a Him, a Katatonia, a Swallow The Sun, az Opeth és a Paradise Lost. Maguk mögött tudnak 6 albumot, két koncertalbumot és egy koncert DVD-t.

 

 

[The Eternal]

 


Az európai turnét a Fekete Zaj fesztiválon kezdik, majd adnak Budapesten is egy koncertet. Az idén 10 éves Fekete Zajon fellépő bandák közül csak néhány további név: The Twilight Sad, Tribulation, Katla.


A Dürerben augusztus 21-én csatlakozik az ausztrálokhoz 4 hazai zenekar: a Clue, a Mert, a Gravel Shores  és a Devil Seed, így az este folyamán az okkult doomtól a grunge-on és stoner rockon át az éteri electro-popig bővül a minifesztivál zenei felhozatala.

 

 

flyer 700x.jpg

 

 

A Dürer Kertes eseményről bővebben itt: https://www.facebook.com/events/1276812439140326/