zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A lett indie-rock trió kereken egy héttel új lemeze, a Good Luck előtt még meglepett bennünket egy vadiúj klippel. A Carnival Youth holnap, augusztus 12-én játszik a Szigeten, de szeptemberben, a Dürer Kertben is bemutatják új lemezüket.

CarnivalYouth_FilipsSmits_2019_700x.jpg

 

Az Only the Moon Can See the Sun az álmok és a valóság között egyensúlyoz. Ez a zenekar negyedik single-je az augusztus 16-án érkező új lemezről. Az új számról Emils Kaupers mesélt: „Ez a dal a késlekedésről szól. Úgy hiszem, mindenkinek vannak olyan gondolatai, amelyeket egyszerűen nem tud kiverni a fejéből és megakadályozzák abban, hogy igazán boldog lehessen. Szeretnénk velük megbirkózni, de könnyebb újra és újra lerázni őket és ez a folyamat örökké lehúzhat. Nehéz megtenni végre az első lépést, de ez a dal arra ösztönöz, hogy legyünk bátrak.”

 

 

 

 

A klipet Aluksne-ben forgatták, Lettországban, a rendezői pedig Ieva Aleksejeva és Peteris Viksna voltak. Utóbbi beszél a videóról: „A klip összekapcsolja az álmokat és a valóságot, a dalszöveget használva referenciapontként. A dalszöveget szó szerint és különféle absztrakt asszociációkon keresztül is feldolgoztuk, felhasználva a szavak mögött rejlő szimbólumokat.”

 

A hamarosan érkező Good Luck CD-n és vinyl-en is elérhető lesz. A lemezt a Red Bull Studiosban vették fel Brazíliában.  Régi partnerük, Gatis Zakis volt a producer, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a maszter Greg Calbi munkája, aki a New York-i stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.

 

A Carnival Youth, Budapesten a Sziget után szeptember 22-én, a Dürer Kertben mutatja be új lemezét, de egy nappal korábban fellépnek Debrecenben is.