zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Loop Doctors a Grammy-díjas amerikai szaxofonossal, Brandon Fields-szel kiegészülve koncertezik augusztus 15-én az Opus Jazz Clubban.

 

Loop 700x.jpg

 

 

A Loop Doctors formáció Romhányi Áron és Szendőfi Péter közös produkciója. A duó a mai modern és divatos zenei irányzatokat – drum’n’bass, jungle, breakbeat, nujazz, rap – ötvözi a jazz improvizatív elemeivel. Zenéjükben elektronikus effekteket és samplereket használnak, ugyanakkor az extra hangzásokat leginkább akusztikus hangszereik természetes hangjainak módosításával érik el. Törekednek arra, hogy produkciójuk minél előremutatóbb, progresszívebb legyen. Kizárólag saját szerzeményeket játszanak, s repertoárjuk igen változatos és szélsőséges zenei skálán mozog. A duó hangzása folyamatosan fejlődik: egyrészt a kortárs elektronikus zene vívmányainak átültetésével, másrészt a technika fejlődésének köszönhetően.

 

 

 

 

Legutóbbi nagylemezük, a Frontier Science frappánsan fogalmazza meg a csapat zenéhez való viszonyát: folyamatosan igyekeznek a járatlan utat felfedezni, mind hangzásban, mind zenei szerkezetekben – melynek végeredménye egy kifejezetten közönségbarát formába öntött, egyedi, szokatlan elemek vegyítésével létrejött új zene. A duó koncertjein gyakran működnek közre jeles nemzetközi előadók, így lemezbemutató koncertjükön a MÜPÁ-ban a világhírű Eric Marienthal szaxofonos volt a vendégük, míg mostani Opus-beli koncertjükön a többszörös Grammy-díjas amerikai szaxofonos, Brandon Fields működik közre.

 

Szendőfi Péterrel, a formáció dobosával ITT olvashatsz interjút!

 

Brandon Fields - szaxofon / sax

Romhányi Áron - zongora / piano
Szendőfi Péter - dobok, octapad, sampler / drums, octapad, sampler

 

Időpont: Augusztus 15. - 20 óra
Helyszín: Budapest Music Center, Opus Jazz Club
Cím: 1093 Budapest, Mátyás u. 8.


Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.