zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Magyarország legnagyobb rockzenekara ad koncertet Kecskeméten idén ősszel. Szeptember 7-én a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját KecskemétRocks2019 néven.

Cityrocks Hungary_700x.jpg

 

 

Az óriászenekarba már rekordszámú zenész jelentkezett, 500-nál is többen játszanak majd a mintegy kétórás nagykoncerten egyszerre.

 

A tavaly 400 zenész játszott együtt a SzegedRocks-on, melyet a helyszínen több ezer néző tekintett meg. A legfiatalabb zenész 8, a legidősebb 72 éves volt. Az amatőr és profik flashmobjáról készült kisfilmek azonnal népszerűek lettek a közösségi oldalakon, és több milliós megtekintést értek el. Ennek köszönhetően már országos és nemzetközi visszhangot is kiváltott a CityrocksHungary által életre hívott koncertsorozat. 2018-ban az Év magyar nagykoncertje szavazáson a harmadik helyet érte el az óriászenekar.

 

2019-ben a KecskemétRocks2019 óriáskoncerten 12 magyar illetve külföldi slágert adnak majd elő a Magyarország minden tájáról, de külföldről is érkező zenészek. A szervezők célja a különleges zenei rendezvénnyel, hogy a rockzenét, valamint az élő zenei produkciókat népszerűsítsék, és egy összetartó, zenét szerető, művelő közösséget alakítsanak ki. A szervezők azt szeretnék, hogy kezdeményezésük – az olasz Rockin’ 1000 és az orosz Rocknmob csapata mellett – megerősíthesse helyét a világ három legnagyobb hasonló rendezvénye között.

 

 

 

 

A KecskemétRocks-on elhangzó dalokat a szervezők úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. A rendezvényre augusztus 20-ig lehet még jelentkezni. Bárki tagja lehet a zenekarnak, komplett zenekarok, kórusok és olyanok is, akik eddig csak otthon zenéltek. Jelentkezni a http://cityrocks.hu/ oldalon lehet, ahol a hangszer megjelölése mellett egy, a jelentkezőknek magukról készült kisvideót kell csak elküldeni a szervezőknek. A szervezők az óriászenekarba felvételt nyert tagok részére minden számról egy úgynevezett tanulóvideót is küldenek. A helyszínen az énekesek egy nagy csoportot fognak alkotni a szólóénekesek körül, emellett segítségképpen egy nagy kivetítőn megjelenítik majd a szövegeket számukra.

 

 

falshmob 20180421 (47)_700x.jpg

 

 

KecskemétRocks2019 – dalok, melyeket együtt játszunk majd:

Queen: We Will Rock You ★ LGT: Ringasd el magad ★ Joan Jett: I Love Rock’n’roll
Ocho Macho: Jó nekem ★ Bikini: Mielőtt végleg elmegyek ★ Tankcsapda: Egyszerű dal
Sing Sing: Halál a májra ★ Metallica: Enter Sandman ★ White Stripes: Seven Nation Army
Nirvana: Come As You Are ★ Lenny Kravitz: Are You Gonna Go My Way
Depeche Mode: Personal Jesus

 

A KecskemétRocks2019 rendezvényről számtalan kisfilm készül, mely várhatóan ismét több milliós megtekintést ér majd el a közösségi oldalakon, így ennek köszönhetően Kecskemét is felkerülhet a nemzetközi könnyűzenei térképre. Az egész napos rendezvény, melyet koncertek zárnak majd, ingyenesen tekinthető meg.

 

http://cityrocks.hu/

https://www.facebook.com/cityrockshungary/