zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Augusztus 1-3-ig minden zenekedvelőnek a királyok városában a helye, ahol 12 ingyenes koncerttel és díjnyertes magyar borokkal várják az érkezőket! Többek között Deseő Csaba, Vörös Janka, a MÖRK, a BIN-JIP és Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic Word koncertjeit élvezhetjük.

mini-TÜrÜk-Ádåm_700x.jpg

 

Kézdy Luca és Török Ádám

 

Az Alba Regia Feszten két színpadon váltják egymást a jobbnál-jobb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok három napon keresztül. A korábbi helyszíneket kinőve idén a Zichy Liget tágas terében rendezkednek be, ahol a koncertek mellett a Borbély Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Szabadkai Pincészet és a Friday Winery minőségi borkínálatába is belekóstolhatunk.

A nagyszínpad fellépői között a hazai zenei élet olyan élvonalbeli produkcióit hallhatjuk, mint Deseő Csaba, Vörös Janka, a MÖRK, a BIN-JIP vagy a Török Ádám nevével fémjelzett Mini Acoustic World.

 

 

Deső-Csaba-1_400x.jpg

 

Deseő Csaba

 

A magyar jazz-élet legendás alakja, a világhírű hegedűs Deseő Csaba idén februárban töltötte be 80. életévét; az alkalomból az Alba Regia Feszt-re egy ünnepi koncerttel készül szombaton. Előtte hazánk egyik legkülönlegesebb hangzású alternatív bandáját a BIN-JIP-et hallhatjuk.

 

 

 

Binjip 700x.jpg

 

 

A fesztivál első napján rögtön egy izgalmas zenei kalandban merülhetünk el: Jimi Hendrix dalait élvezhetjük a Halper Hendrix Experiment sajátos jazzes felfogásában. Őket a Fehérvár Big Band követi, a hazai pop zenei élet egyik legnagyobb formátumú énekesnőjével, Zsédával az élen.

 

Pénteken a székesfehérvári születésű, orgánumában Janis Joplint megidéző énekeső Vörös Janka izzítja be a nagyszínpadot. Ezen az estén ugyanitt a funk és soul alapokon nyugvó, de eklektikusan mai hangzású MÖRK zenéjére bulizhatunk egy nagyot.

 

 

MĂśrk.resurrection.photo-credit_-sinco.hu-450x.jpg

 

MÖRK - Fotó: sinco.hu-artwork

 

A kisszínpadon sem kisebb nevekkel készülnek a szervezők, mint Török Ádám, aki Mini Acoustic Word zenekarával és Bartók On Rock zenei anyagával érkezik Székesfehérvárra.  Ugyanitt még a Vörös Tamás Projekt, a Shaibo, a DAS Trio, az Éva Muck Trio és a Cymbal Rush lépnek még fel.

 

A csaknem húsz éves hagyományra visszatekintő Alba Regia Feszt és a városból útjukra indult sikeres művészek szolgálnak bizonyítékul arra, hogy Székesfehérvár nem csak a királyok városa, hanem a zenéé és a kiváló zenészeké is!

 

PROGRAM

NAGYSZÍNPAD – Zichy Liget

aug. 1., csütörtök

19:00   Halper Hendrix Experiment

22:00   Fehérvár Big Band feat. ZSÉDA

aug. 2., péntek

19:00   Vörös Janka New Series

22:00   MÖRK

aug. 3., szombat

19:00   BIN-JIP

22:00   Deseő Csaba 80!

KISSZÍNPAD – Zichy Liget

aug. 1., csütörtök

17:30   Vörös Tamás Projekt

20:30   Shaibo

17:30   DAS Trio

20:30   Éva Muck Trio feat. Muck Ferenc

aug. 2., szombat

17:30   Cymbal Rush

20:30   Mini Acoustic Word Bartók On Rock

 

https://www.albaregiafeszt.hu