zenesz_logo.png



Minden, ami handpan! Interkontinentális handpan és világzenei találkozó a Bakonyban.

3-HUG-plakat_A3_hu-nl_550x.jpg

 

 

A fesztivált a MAG Instruments (egyedülálló magyarországi handpan készítő műhely) csapata és zenekara a ToSoDa Projekt (Szimpla Lemming Program felfedezettje) rendezi. Az idei év elején úgy döntöttek, hogy az eddigi bevétel nagy részét arra fordítják, hogy a handpan és világzene kedvelőinek fesztivált szerveznek. A minőségi zene iránti elhivatottságuk és álmuk, hogy a handpan rajongói együtt tölthessenek családias és meghitt hangulatban boldog és értékes négy napot. A HUG ünnep, ami a zenéről, a tudatosságról, az együttlétről, a közös alkotásról szól, harmóniában létezve egymással és a természettel.

 

A fesztivál 2019. július 4-7. között első alkalommal kerül megrendezésre Cseszneken, a Kisbükk majorban, ahol közel húsz hektár területen, erdővel, legelővel, tóval és az azt tápláló forrással, valamint békésen kérődző házi állatokkal körülvéve lehet feltöltődni. Kiváló alkalom az elmélyülésre, a természettel való kapcsolódásra, és persze az önfeledt szórakozásra.

 

A fesztivál céljai között szerepel, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökológikus megoldásokat a helyszínek és közösségi terek kialakításánál. A fesztivál szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét és evőeszközt magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszer használatos csomagolt dolgokat. A bérlet és a napijegy is magában foglalja a sátorozás lehetőségét.

 

 

tosoda_u4sn_700x.jpg

 

 

A HUG a győri MAG Instruments lelkes csapatának álmából született, és már az első fesztiválra kiemelkedő és minőségi line up-ot hoztak létre. Három földrészről érkeznek világszerte ismert handpan művészek, mint a portugál Kabecao, a berlini Yatao duó, a grammy díjra jelölt Alexandre Lora és a Japánból érkező Matzomoto Zoku. Természetesen a magyarországi hadpan világ legfontosabb zenészei is fellépnek, többek között a Tosoda Projekt, Pantric, Pável Norbert, Afronauta (Nagy János) és Szabadi Andrea. A zenei sokszínűséget a fesztivál két színpadán a világzene különböző irányzatai biztosítják: fergeteges ska koncerttel nyitja a fesztivál bulizós részét a PASO csütörtök este, a szombat éjszakát pedig az Óperencia psychodelikus, fusion trance produkciója zárja.

 

Született egy saját dal is, amit a szervezők zenésztársaikkal együtt alkottak, és egy közös zenélésben hazai és ausztriai hanpanművészekkel (Marcel Hutter, Christian Amin Várkonyi, Pável Norbert, Szombathelyi Patrik és sokan mások) és improvizációkkal gazdagították.

 

 

 

 

A 2000-ben Svájcban feltalált Hang – sokak által leginkább Hangdrum-ként vagy Handpan-ként ismert – különleges hangszer napjaink egyik legnépszerűbb hangszerévé vált. Magával ragadó éteri hangja, különleges ufóra emlékeztető formája szinte mindenkit elvarázsol. Míg korábban jellemzően elsősorban utcazenészek körében volt közkedvelt, az utóbbi években jelentős zenei szubkultúra alakult ki e csodálatos hangszer körül világszerte.

 

A hangszert a fesztivált szervező MAG Instruments jóvoltából ki is lehet majd próbálni a hangszerbemutató sátorban Bognár Péter – handpan készítő – segítségével és útmutatásával. Ezen kívül lesznek Szabadi Andreával ingyenes kezdő workshopok a tanulni vágyóknak. A sokszínű koncertprogram lehetőséget ad, hogy a handpan szerelmesei mellett a nép- illetve világzene rajongói vagy akár az elektronikus táncmuzsika kedvelői is találjanak megfelelő zenei élményt. Napközben beszélgetések, masszázs, jóga, nia, zsönglőrök, slack-line, djembe és didgeridoo foglalkozások és kézműves piac várja vendégeit. Minden nap késő este táncház is lesz.

 

 

 

A rendezvény internetes és facebook oldalán az előkészületekről, a nyereményjátékokról, az előadókról és a zenészekről találhatóak aktuális posztok:  

 

www.facebook.com/hungarianhandpangathering/ 

https://www.hugfestival.net/

www.hugfestival.net/post/our-story-from-mag-to-hug

www.hugfestival.net/post/tosoda-projekt