zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Az Ildi Rider fő profilját tekintve cover zenekar, de amikor idejük engedi, saját dalokat is készítenek, ebből a legfrissebbet mutatjuk be.

1_700x.jpg

 

 

Az Ildi Rider zenekar 2010-ben alakult Miskolcon. Mivel a csapat fő profilját tekintve cover zenekar ezért inkább erről az oldaláról ismerik többen őket, és ha pontosítanánk ezt a besorolást, akkor talán a „bulizenekar” lenne a legjobb címke a bandára.

 

A műsorukban a magyar nyelvű dalok dominálnak, a repertoárban sok LGT-szám szerepel, ez egy fontos közös nevező a tagok között. De többek között Bikini, Magna Cum Laude, Hooligans, Doobie Brothers, és ZZ Top szerzeményeket is feldolgoznak. Mindenképpen a bluesban gyökerező számok élveznek prioritást, melyek valamelyik korszak nagy slágerei voltak, a ’70-es évektől napjainkig. Némileg áthangszerelve szólnak a dalok, és fontos szerepet játszanak a vokális elemek, mivel a zenekarban két énekes van.

 

 

 

 

 

Ugyanakkor nem elégednek meg a sikeres „bulizenekar” státusszal, amikor idejük engedi, saját dalokat is készítenek, minthogy évek óta számos rengeteg ötletük van a fiókban. Jelenleg négy saját daluk érhető el mindenki számára a YouTube-on, amihez most felkerült a legújabb szerzeményük is egy videoklippel karöltve, amit az Epic Film miskolci csapata készített Marschalkó Kristóf vezetésével.


A Kivet a világ végleges verzióját 2019 februárjában rögzítették, a dal szövegét Árvai Ildikó énekesnő jegyzi, a felvétel Miskolcon, a HangArt Stúdióban készült, Károly Tamás segítségével és ő volt a dal producere is. A dalt kimondottan rádió-rock hangzásra hangszerelték, hiszen az volt a céluk, hogy mindenki hallgassa, énekelje, és rajta keresztül pozitív energiát közvetítsenek az emberek felé.

 

 

[Ildi Rider]

 

 

 

Tavaly áprilisban már dolgoztak ebben a stúdióban a Bordal című szerzeményük felvételekor, ami a miskolci Avasi Borangolás hivatalos dala lett 2018-ban. Igaz, ez egy kicsit folkos, akusztikus hangvételű szerzemény, de ezt is nagyon szeretik. Ennek a werk videóját Veréb Csaba vágta össze különböző rövidebb felvételekből, melyek főleg a stúdiómunka közben készültek.

 

A Kivet a világ májusban debütált, a miskolci Rádió M műsorában, és utána az országos Rocker Rádió is elkezdte játszani, amire nagyon büszkék a zenekar tagjai. 2020-ban szeretnének egy teljes albumot rögzíteni, kizárólag saját dalokkal, ehhez még támogatókat keresnek.

 

 

Egy pár aktuális koncert dátum:

 

Július 12. Miskolc, Gárdonyi Park Akusztik 19:00h (Rudán Joe Akusztik előtt)

Augusztus 3. Ormosbánya Sportnap 18:00h

Augusztus 16. Miskolc Vigadó Sörterasz 21:00h

Augusztus 17. Sajókeresztúr, Falunap 20:30h

Augusztus 31. Nagymaros, Csípős Fesztivál 20:00h

 

Az Ildi Rider tagjai:


Árvai Ildikó - ének
Gaál Szilárd - ének-gitár
Ladocsi Gábor - gitár
Hudák Attila - bass
Nagy Ferenc - dobok, vokál


http://www.ildirider.hu/

https://www.facebook.com/zenekar.ildirider/