zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Varázslatos hangulatú rendhagyó helyszín, minden korosztály számára szórakozást kínáló, hagyományokat egyaránt őrző és teremtő, kulturális értékeket megjelenítő összművészeti esemény július 5. és 7. között, ez a Bogart Fesztivál.

 

SzabĂł B_ 700x.jpg

 

Szabó Balázs Bandája 2017-ben adott különleges koncertet Alsóbogáton a Festetics-Inkey kastély tetején. A rendhagyó helyszín, a varázslatos hangulat, ami akkor jelen volt olyan mély nyomot hagyott az akkor még csupán vendégként odacsöppent baráti társaságban, hogy elhatározták itt fesztiválnak lennie kell. Így 2019-re megszületett a Bogart Fesztivál.

 

Alsóbogát település neve feltehetően nem cseng még mindenki számára ismerősen, hiszen zsáktelepülési adottsága miatt nem volt eddig első számú turisztikai célpont a megyében. Pedig a településen két csodálatos kastély is található: egy Zichy és egy Festetics-Inkey kastély, mely az egykori fényes múltra emlékeztet.

 

 

plakĂĄt 500x.jpg

 

 

 

A Bogart fesztivál különlegességét azonban nem csak ennek köszönheti. Somogy megyében ennyire unikális, minden korosztály számára szórakozást kínáló, hagyományokat egyaránt őrző és teremtő, kulturális értékeket megjelenítő összművészeti fesztivál eddig nem került megszervezésre, így a három nap igazán izgalmas eseménynek ígérkezik.

 

 

 

[Peter Szabo Szilvia]

 

 

 

A fesztivál helyszíne 20 hektáros terület, ősfás kastélyparkkal, a közepén a romkastéllyal. Zenei programok tekintetében olyan színvonalas zenekarokat és előadókat sorakoztatnak fel, kiknek népszerű dalaiban a magyar zenei motívumok játszanak fő szerepet, így fellépnek többek között az idén 10 éves Szabó Balázs Bandája, a Balkán Fanatik, a Nox énekesnőjeként megismert Péter Szabó Szilvia akusztikus formációban, az Anima Sound System, lesz Zagar DJ set, valamint  Budapest Bár és Gypo Circus is. Így minden zenei stílus kedvelői megtalálhatják az ízlésüknek tökéletesen megfelelő műfajt.

 

 

https://www.facebook.com/bogartfesztival/

https://www.bogartfesztival.hu/