zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Meinl Cymbals szeretettel köszönti, hivatalos előadói között a magyar metal szcéna ismert alakját, Tadeusz Rieckmannt, a népszerű TÝR zenekar dobosát.

 

Lerch_PĂŠter_Meinl_Cave_700x.jpg

 

Fotó: Lerch Péter

 

A Feröer-szigeteki heavy metal és Nordic Folk metal zenekar a TÝR, a világ számos országában turnézik. A Magyarországon élő kiváló dobos, Tad Rieckmann igen széles cintányér setupot használ a színpadokon, amiket a következő Meinl Cymbals szériákból válogatott össze:

 

Byzance Brilliant

Byzance Extra Dry

Pure Alloy

Classics Custom Dark

Classics

 

Ha élőben is szeretnétek hallani a dobost, fussátok át a banda soron következő koncertdátumait!

 

 

_DSC1247_700x.jpg

 

 

A Zenész Magazin ma megjelent 214. számában interjút olvashattok Tadeusz Rieckmannal, melyben többek között a tavasszal megjelent Hel című albumukról így mesél:

 

„Az ezt megelőző utolsó lemez 2013-ban jelent meg. Mi sem úgy terveztük, hogy ilyen sokára jön az új album, de nagyon elhúzódott a stúdiózás. Én Dániában nyomtam fel Jacob Hansen stúdiójában, Jacob elképesztően profi hangmérnök és én nagyon élveztem a munkát, nagy élmény volt. A koncepció nagy vonalakban az alvilág témáját járja körül. Heri (Heri Joensen, énekes-gitáros) írta a szövegeket és róla tudni kell, hogy az ő szövegei nem csupán egy jelentéssel bírnak, olvasni kell a sorok között, mindig van benne valami többrétegűség. Van egy elsődleges értelmezés és azon felül még több értelmezési szint. Nemcsak a mitológiai alvilágra kell gondolni, hanem a saját magunkban lévő tudatalattira, azokra a sötét helyekre, amikben néha elmerülünk, és csak nehezen tudunk visszatérni.”

 

További információ:


www.meinlcymbals.com

www.facebook.com/meinl.hu

www.facebook.com/pg/tyrband