zenesz_logo.png



Hajós András műsora 2019 júniusában folytatódik – jelentették be az alkotók hétfőn, a Music Hungary konferencián.

Dalfutar_LOGO_full 700x.jpg

Az idei részek négy dal születéséhez nyújtanak VIP belépőt, ismét a kulisszák mögé pillantva ismerhetjük meg a dalszerzés folyamatát nyolc epizódon keresztül. Az új Dalfutár-részek a Samsung és az Artisjus támogatásával készülnek.

 


A sorozat folytatásában a koncepció változatlan: minden duplaepizód végén születik egy-egy dal, ezeket mindig más összetételű csapatok alkotják meg. Hajós András felkéri a zeneszerzőt egy vadonatúj szám dallamának megírására – amint ez elkészült, viszi tovább a szövegíróhoz. A zenét és az erre írt szöveget adja át Hajós a producernek, aki meghangszereli a dalkezdeményt – ezt végül az énekes kapja meg. A szereplők nem tudnak egymásról, így vakrepülésben alkotnak. A stúdióban találkoznak először, ott helyben kell végső formájára hozni – és persze felvenni – a közös szerzeményt. Az alkotói csapatmunkát Hajós András vezényli le, aki a Dalfutár ötletgazdája és producere. 

 

Az új epizódok kizárólag a sorozat saját YouTube csatornáján lesznek elérhetőek, az előzetes teaser videó pedig már most megtekinthető. Feliratkozás: https://bit.ly/2QplKVS

 

 

 

 

 

A szereplők egymás előtti inkognitóját őriznünk kell a most is zajló forgatások miatt, így egyelőre két alkotócsapat tagjait mutathatjuk be. Szereplők abc-rendben: Dallos Bogi, Kozma Kata, Kőhalmi Zoltán, Lovasi András, Linczényi Márkó, Rakonczai Viktor, Szakács Gergő (Follow the Flow), Vecsei H. Miklós. Az új Dalfutár-részekben tehát nem csak a zenei színpadok arcaival találkozhatunk.

 

Az új részek egyik támogatója, a Samsung képviseletében Samu Zsófia elmondta a konferencián, hogy a „Dalfutár tökéletesen illeszkedik a Samsung fő irányelveihez: olyan embereket hoz össze, akik nem feltétlenül ismerik egymást, de a saját területükön mind valami különlegeset, emlékezeteset alkottak – a technológia és saját látásmódjuk, egyediségük erejével pedig egy olyan egyedi műalkotást hoznak létre, amelyre csak együtt képesek”. 

 

 

Dal 700.jpg

 

 

Az Artisjus képviselője, dr. Tóth Péter Benjamin hozzáfűzte: számukra azért volt fontos a Dalfutárt támogatni, mert „a produkció a dalszerzőkre irányítja a reflektort, miközben megmutatja, hogyan születik egy dal, milyen tehetségre, tudásra és kitartó munkára van szükség ehhez. Az Artisjus a dalszerzőket képviseli, a dalok elhangzásai után jogdíjat fizet nekik, ezzel biztosítva, hogy mindig szülessenek új dalok a Dalfutárban, és azon kívül is”.

 

 

dalfutĂĄr_2_700.jpg

 

Dalfutár YouTube csatorna: https://bit.ly/2EMeAXl