zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A John McLaughlin Trióval világhírűvé vált Dominique Di Piazza basszusgitáros is oktatja a résztvevőket a X. Világzenei és Improvizációs Táborban 2019. július 19-25.között. A tábor idén az Óbudai Népzenei Iskolában kerül megrendezésre.

dom-di-piazza-700x.jpg

 

Dominique Di Piazza

 

A francia szaxofonos, Vincent Mascart után újra világhírű zenész csatlakozik a X. Világzenei és Improvizációs Tábor oktatóihoz. Dominique Di Piazza a 90-es években a John McLaughlin Trio tagjaként vált széles körben ismertté, majd szólólemezekkel is jelentkezett. A többször díjnyertes virtuóz forradalmasította a basszusgitározást: sajátos kéztechnikát dolgozott ki, amivel mindent kihasznál, amire csak a hangszer képes. Lenyűgöző tudását nemzetközi mesterkurzusok után most Budapesten adja át a haladó diákoknak, sőt a tábor második estéjén koncertezik is a Yancha Projecttel.

 

 

nagy-janos-3_700_crop.jpg

 

Nagy János

 

A különleges zenei és közösségi élményt adó művészeti tábort Kéri Gábor gitárművész és Nagy János Erkel-díjas zongoraművész-zeneszerző alapította. „Az egyhetes együttlét célja, hogy improvizációkon és határokat átlépő kísérletezéseken keresztül utat mutassunk a klasszikus zene, a jazz és a magyar népzene fúziójához, és új értelmet adjunk a világzene fogalmának, amely mindhárom zenekultúra rajongóit elvarázsolhatja” – mondta Nagy János, a tábor művészeti vezetője. „Az elmúlt években a hangszeren tanuló, kezdő 8-10 éves kisiskolásoktól az újrakezdő felnőtt hobbizenészeken át a tapasztalt zeneakadémistákig mindenki megfordult nálunk. Volt, hogy édesapa és gyermeke együtt érkeztek tanulni. A nagyjából ötven táborlakó a tudásszintjének megfelelő segítséget kap a mestereitől, hogy fejlessze a technikai készségeit és az improvizációkkal szabadjára engedje a zenei kreativitását” – fogalmazott.

 

 

KĂŠri GĂĄbor_500x.jpg

 

Kéri Gábor

 

A táborban délelőttönként Szerényi Béla népzenész tart elméleti foglalkozásokat, majd a folytatásban a résztvevők csoportos és egyéni főtárgy órákon, délután pedig más hangszerek kurzusain vehetnek részt a hazai zenei élet képviselőitől: Kéri Gábor-gitár, Nagy János zongora, Mózes Tamara-ének, Mogyoró Kornél-ütőhangszerek, Savanya István-gitár, ének, valamint a két külföldi vendég oktatótól.

 

A tábor egyéni és csoportos elméleti-gyakorlati képzéseket kínál kezdőknek, újrakezdőknek és tapasztalt, profi zenészeknek. A táborba június 30-ig lehet jelentkezni.

 

A tábor díja, oktatás: 28 000 Ft. Szükség esetén olcsó étkezést és szállást is lehet igényelni, melyben a tábor vezetősége segít.

 

A tábor ideje alatt lehetőség van elvégezni az “Improvizáció és stílusismeret egyéni és zenekari játékban” című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképző tanfolyamot, ez részét képezi az oktatásnak. A tanfolyam részvételi díja: 35 000 Ft.


További információk: https://www.amzam.net/felnottkepzes