zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Miután az utóbbi hetekben ismét végigkoncertezte a fél világot Balitól Almati-ig, április 25-én lemezbemutató koncertet ad a budapesti Orfeumban Pély Barna.

Barna Blue Heart046_700x.jpg

 

 

A sikeres popdalszerző, gitáros, énekes, tanár, tehetségkutatós zsűritag most még egy újabb arcát mutatja meg: pályafutása során első alkalommal egy kizárólag új dalokat tartalmazó, saját aktuális elképzeléseit tükröző, színes, izgalmas szólólemezt jelentetett meg 2019 elején Blue Heart címmel.

 

 

A magyar könnyűzenében 20 éve megkerülhetetlen Artisjus díjas énekes-zeneszerzőt a nyitottság és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Az elmúlt években Magyarországon kívül jó néhány országban (Ausztria, Németország, Belgium, Luxemburg, Hollandia, Olaszország, Norvégia, Dánia, Svédország, Svájc, Spanyolország, Szlovénia, Szlovákia, Románia, Lengyelország, Indonézia, Kazahsztán, Üzbegisztán) adott koncertet. Fellépett többek közt az oslói, az antwerpeni, az innsbrucki és a jakartai Hard Rock Caféban és meghívást kapott az Almatiban és Taskentben megrendezésre kerülő jazz fesztiválokra.

 

17 évig a United zenekar frontembere volt. 6 évig dolgozott önmegvalósító produkciójával, a B the First-tel. 2003-2006-ig zsűritagként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Megasztárnak. 2007-től a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének jazz-ének szakvezetője. 2016-ban a Dal 2016 legjobb 18 dala közé jutott zenekara, a B the First You told me that you loved me című dalával.

 

 

 

 

 

Eddig sem állíthattuk, hogy az állandóság gyönyörködtet volt élete vezérlő elve, most azonban újabb színt (sőt színeket) visz fel a palettára Blue Heart című első olyan szólólemezével, ami kizárólag új dalokat tartalmaz. "Külföldi és hazai turnéim során nagyon sok élményt szereztem, és ezt az inspirációt használtam fel az íráshoz. Az előző lemezemhez képest ezen az albumon jóval több a magyar nyelvű szerzemény, melyekkel lendületet akarok adni azoknak a hallgatóimnak, akik már nagyon várják tőlem, hogy az anyanyelvünkön szóljak hozzájuk. Emellett viszont belecsempésztem néhány bluesos, soulos dalt is a lemezanyagba, amik viszont angolul az igaziak"meséli.

 

Pély Barna: Blue Heart album

Spotify: https://goo.gl/CsAZzT 

 

Az albumot két kislemez vezeti fel. Ezekről a zenész a következőket meséli: "Az Első tánc az első dal a lemezről, ami egy tőlem új hangzást képvisel, és a magyar nyelvű dalokat jellemzi a megjelenő lemezen. Többször dolgoztam elektronikus zenészekkel, és ezért kipróbáltam, hogy milyen is az akusztikus és elektronikus zene elemeinek keveredése a dalaimban. A Tengernél megszületése már ezen a vonalon haladt, bár ezt is egyszál akusztikus gitáron írtam meg. A szövegbe beleírtam azokat a helyeket, ahol jártam, és a művészi szabadság mentén pár olyat is, ahol nem, és így egy jópofa "nyaralós-utazós" dal született. Mindemellett kialakult egy közös munka Felcser Mátéval (Punnany Massif), és meg is testesült a Rózsaszín fekete című dalban. Már jó pár éve ismerem, teljesen véletlenül egymás közelében is lakunk, és régóta terveztünk valamit közösen. Az új nagylemez remek alkalmat biztosított arra, hogy ezt végre kipróbáljuk."

 

 

 

 

Időpont: 2019. április 25. 19.00

Helyszín: Orfeum (VII. Erzsébet krt. 43-49.)

Kezdés: 21.00

Vacsorázási lehetőség: 22:00-ig

 

A koncert különleges látvánnyal párosul, a vetítésről az E VISUAL gondoskodik -  Palkovits Edina: Anna and the Barbies, Hirpekarma, Szabó Balázs bandája stb...- a megszokottól eltérő felületeken, a zenére felépített vetítéssel teremt varázslatos díszletet és hangulatot.


Jegyárak fogyasztással:

Deluxe asztalhoz: 9 900 Ft

Prémium asztalhoz: 8 900 Ft

Standard asztalhoz: 7 900 Ft

Jegylink: https://bit.ly/2WcLLcN


Facebook: https://www.facebook.com/events/401186420438180/ 

 

 Az album fizikai formátumban kapható a MOL töltőállomásokon, míg online minden ismert felületen megtalálható.

A töltőállomások listája itt! 

 

www.pelybarna.hu

https://www.facebook.com/pelybarna/