zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Fedor Kyra korábban belekóstolt a háttér énekesek világába, és bár akkor is bizonyított front vonalon, de az utóbbi időben már maximálisan megérett arra, hogy megformálja önálló előadóművészetét.

 

KYRA_fotocredit_csanyipisti_01_700x.jpg

 

Fotó: Csányi István

 

Ennek egyik bizonyítéka, hogy az évet A Dal színpadán indította, megjelent Kyrakat című EP-je. Hogy miért Kyrakat lett az énekesnő EP-jének címe? „Ez egy olyan szójáték, amivel kicsi korom óta üldöznek az ismerőseim, barátaim. Amikor készült a lemez, akkor volt pár név ötletünk, mint például Kirakó, kirakat, kiraklak a kirakatba” – meséli nevetve Kyra. A kislemezen Kyra több olyan témával is foglalkozik, ami mostanában foglalkoztatja őt. Ilyen például a féltékenység, ami megmérgezi a kapcsolatokat (Maradj még), a mai felgyorsult, érzelemmentes, személytelen, színtelen, szagtalan világ (Sok szerencsét), a kiközösítés okozta magány és annak egyéb következményei (Láthatatlan).

 

Ez utóbbi dalnak a klipje pénteken debütált a legnagyobb videómegosztó oldalakon. „A dal az iskolán belüli bántalmazásokról szól, amit csírájában el lehetne folytani, ám a szülők sokszor nem figyelnek, a gyerekek félelemből nem beszélnek, és sokszor nagy baj is történik emiatt” – kezdte a Láthatatlan kapcsán Kyra. „Ezeket a dolgokat én is megéltem, de ezzel a zenével lezárom életemnek ezt a szakaszát. Ha ez a szám segít másoknak is maguk mögött hagyni a rossz gyerekkort, vagy ennek hatására megszólalnak otthon a gyerekek, akkor mindenképpen megérte elkészíteni” – tette még hozzá az előadó.

 

 

 

 

A videót ismét Németh Dániel Kobe rendezte, aki a forgatáson pillanatok alatt belopta magát a klipben szereplő gyerekek szívébe. A főszereplők mind-mind Kyra tanítványai, hiszen az előadó énektanárként is megállja helyét. A sok nevetés mellett sok-sok komoly pillanat is akadt a munka során. „A videóban szerepelő gyerekek nagy része megélte, vagy még éli, tapasztalja a saját bőrén ezt a jelenséget. A főszereplő Péter Gigi nagyon hitelesen játszott, abszolút fel tudta húzni magára az áldozat bőrét. A másik két főszereplőt, a két falkavezért, Senye Jelena és Makovics Jusztínia vérprofin formálták meg. Tinaa (Makovics Jusztínia) személye sokak számára ismerős lehet, hiszen több mint 100 000-en követik őt a Tiktok-on, illetve a YouTube-on vloggerként is tevékenykedik. Körülbelül egy éve a tanítványom, hamar egy hullámhosszra kerültünk, nagyon tehetséges, értelmes, vicces, olykor-olykor pedig szemtelen. A forgatást nagyon komolyan vette, nem kellett csalódnunk benne, így a következő klipemben ő lesz a főszereplő. Az az anyag már egy jóval vidámabb témát, a barátságot boncolgatja majd” – mondta el még nevetve az énekesnő.

 

Külön köszönet jár a Jókai Mór Általános Iskola vezetőségének, akik nemcsak engedélyezték a forgatást, de segítőkészségükkel hozzájárultak a munka sikeréhez. Danyiné Koncz Mariann például az iskolában valóban tanárként dolgozik, a videóban pedig igazgatóként jelenik meg.

 

„A lemezkészítés során a legfőbb társam a párom, Mamó (Balázs Tibor) és LeHo (Lehóczki Dániel) volt. LeHohoz már szinte hazajárunk, szeretem, ahogy hangszerel, gyors és nagyon kreatív. Mamo sokszor instruálja őt, kíváncsi arra, hogy melyik dalból mit lehet még kihozni, ami nem csoda, hiszen ő is muzsikus, dobos.”

 

Kyrakat kislemez      
https://open.spotify.com/album/78VerdLpinaVi3GyYTyLC6?si=6dIA4okpQ6e4hI5lYzGM_g&fbclid=IwAR0KCPwDJtV2iZFtEAsjSKOApzK22_HuI_Gr6tULAwtXzWh-wu1BgaLNjUg

 

https://itunes.apple.com/hu/album/kyrakat-single/1455339228?l=hu&fbclid=IwAR2H5ozWsDZEGzEUXrH1Fgt-8no59j3rWFsdJdPtmsOG5Jgv-AmBbydej7k

 

Kyra az Instán: https://www.instagram.com/kyrafedor/