zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
5 nap, 50 helyszín, 100 esemény: az eddigi legnagyobb Musikmesse Fesztivál egész Frankfurtot egy hatalmas színpaddá varázsolja.

 

Samy-Deluxe16-9_700x.jpg


Samy Deluxe

 

 

Április 2-tól április 6-ig egészen biztos, hogy mindenki talál ízlésének megfelelő zenei eseményt a Musikmesse Fesztiválon, ami a 2019-es Musikmesse-vel egyidejűleg zajlik Frankfurtban. Számos koncertre, eseményre magában a Exhibition Centre-ben (Kiállítási Központ) kerül sor, így például a SaMTV Unplugged Show-ra  Samy Deluxe részvételével, a Fesztivál Arénában valamikori Rainbow tag Tony Carey koncertezik, és a Musikmesse Fesztivál záró gálakoncertjén pedig Gregory Porter  lép fel a Neue Philharmonie Frankfurt zenekarral.

 

 

Tony-Carey16-9_700x.jpg

 

Tony Carey

 

Ahogyan a zeneszerető közönség majd tapasztalja, a Musikmesse Fesztivál programja nem ismer zenei határokat. A fellépők között találjuk az amerikai rappert Kid Inket (Gibson Club, 5 April), a Russkaja folk-ska együttest (Batschkapp, 5 April), és a brit blues-rock szenzációt, Wille & The Bandits zenekart (Das Bett, 5 April).

 

 

Wille and the Bandits 700x.jpg

 

Wille & The Bandits

 

 

Russkaja 700x.jpg

 

Russkaja folk-ska

 

 

És akkor egy hagyomány: az International German Piano Award döntője egyben a Musikmesse Fesztivál megnyitója is lesz, (Alte Oper Frankfurt, 1 April) amikor a Philharmonie Baden-Baden zenekar közreműködésével fiatal virtuóz zongoristák mutatják be tudásukat.

 

 

 

ida-nielsen2_700x.jpg

 

Ida Nielsen

 

A következő napokon a legkülönfélébb zenei stílusokat hallhatjuk Frankfurt-szerte, a hagyományos hiphop-tól kezdve, a popzenén és kemény rockon át, a dallamos zenéig a Musikmesse Fesztivál minden stílus kedvelőiről gondoskodik.


2010-től 2016-ig Ida Nielsen nyomta a dögös basszust Prince zenekarában. A pop géniusz halála után a dán Nielsen saját karrierjét kezdte építeni, egyre növekvő sikerrel. Ha szereted a funky-t, szeretni fogod Ida Nielsent is. Az Ida Nielsen Trió koncertjére április 3-án a Circle Stage 3.0-ban lesz.

 

 

Waldo-Weathers16-9_700x.jpg

 

 Waldo Weathers

 

Sir Waldo Weathers, akit a világ egyik legjobb szaxofonosaként tartanak számon, és James Brown zenekarában is játszott, a funky világába vezeti be a fesztivál látogatókat, új életet lehelve az olyan jó öreg soul nótákba, mint az I Feel Good vagy az I Know You Got Soul (Latin Palace Changó, 4 April).

 

 

James-Yorkston-Brotfabrik16-9_700x.jpg

 

James Yorkston

 

A rock szokatlan, vagy régi, történelmi hangszereken is megszólaltatható, ezt demonstrálja James Yorkston, amikor harmóniumon, dulcitonon (a cselesztához hasonló billentyűs hangszer) és hárfazongorán fog játszani (Brotfabrik, 2 April). #frankfurtrockt mottóval Zenei Molotov koktél kerül „felszolgálásra” négy fiatal banda prezentálásában: Apart from Us, All-Inn, The Garciass és Frau Ruth (Das Bett, 3 April).

 

 

Marco-Mendoza 700x.jpg

 

Marco Mendoza

 

Aki szereti a mexikói gyökerekkel rendelkező rockot, nem szabad, hogy elmulassza Marco Mendoza koncertjét. Szóló előadóként is népszerű, de basszusozik a The Dead Daisies zenekarban is, most a fiatal newcastle-i dobossal Kyle Hughes-szal és Tommy Gentry gitárossal fog színpadra lépni Viva la Rock című koncerten (Circle Stage 3.0, Messe Frankfurt, 4 April).

 

 

 

beetween heaven and earth_700x.jpg

 

LaCapella Nuova Girls - LaCapella DieMänner

 

Különleges helyszíneken is lesznek zenei eseményekre. Például a LaCapella Nuova Girls együttes és a LaCapella DieMänner kórus sajátos hangulatú norvég, svéd, angol és német kórusműveket fog előadni a frankfurti Központi Temető Kápolnájában (Between Heaven and Earth, 4 April).

 

A Fesztivál belépésre jogosító csuklószalag a Musikmesse jeggyel rendelkezőknek ingyenes, de online külön is meg lehet vásárolni 15 euróért. Az összes eseményre érvényes bérlet (season ticket) online 45 euróért vásárolható meg, ez a helyszínen 60 euróba kerül. A bérlettel a Musikmesse és a Prolight + Sound kiállítást minden nap látogathatjuk, csakúgy, mint a Musikmesse Plaza és a Fesztivál eseményeit

 

További információk: www.musikmesse-festival.com