zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Budapest Park egy egészen egyedülálló, korszakokon és stílusokon átívelő, grandiózus all star koncerttel nyit, ahol a hiphop szcéna krémje mutatja meg magát nagyzenekari kísérettel.

 

 

 

 

Fellépő zenekarok, előadók

 

 

Punnany 700x.jpg

 

Punnany Massif

 

A zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hiphop.

 

https://www.facebook.com/PunnanyMassif/

 

 

 

Irie Maffia_700x.jpg

 

 

Irie Maffia

 

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát, mára a fesztiválok nagyszínpadain és a legnagyobb klubokban láthatjuk őket országszerte. De játszottak már Robbie Williams, Wiz Khalifa és Snoop Dog előtt is. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó banda igazi supergroup: nem csak a 4 frontember – Sena, Columbo, Kemon és Busa –, de a mögöttük álló zenekar is jócskán letett már a hazai és a nemzetközi zenei élet színpadára.

 

Az Irie Maffia népszerűségét olyan mérföldkövek is bizonyították, mint a 2013-ban megjelent Nagyon jó lesz lemez bulislágerei, a 2016-ban a Sziget himnuszának választott Easy As One Two Three, vagy a Bajnok című számuk sikere – ez utóbbi nemcsak a hazai sportolók körében vált népszerűvé, hanem a Bátor Tábor 15 éves Behind the Clouds kampányának is része volt.

 

A 2017/18-as évben a zenekar kezdeményezésére Wake Up című slágerük egy különleges kampány címadója lett: a Semmelweis Egyetemmel, az Apáczai Csere János Gimnáziummal és az Országos Mentőszolgálattal összefogva az ország gimnáziumait járják és ezidáig már több, mint 1000 diákot tanítottak meg a hivatalos újraélesztési protokollra.

 

https://www.facebook.com/iriemaffia/

 

 

 

DSC01810_700x.jpg

 

Hősök

 

Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001. óta tevékenykedik a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a „Híróz” zászlaja alatt. Minden nagyobb hazai fesztiválon szerepeltek már, az Offline Sport Games nyárzáróin is alapnevek, de városi/községi rendezvényeken és természetesen a hiphop orientált bulikon is biztos pont a Hősök szerepeltetése. 2011-ben a tízéves jubileum és a negyedik album (Négy Évszak) nagy fordulópont. Közel 100 fellépés, öt új videóklip, MR2-es listavezetés (Ikon).  2012-ben szerepeltek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Szimfonik 2.0 rendezvényen. 2013-ban Érintés címmel napvilágot lát az ötödik korong olyan dalokkal, mint a Kisember, a Hip Hop Hatalom vagy az Enyém. Ebben az évben már közel 150 fellépést ad a csapat, többek között a soproni Volt Fesztivál nagyszínpadának nyitó produkciójaként.

 

https://www.facebook.com/hosokveszprem/

 

 

 

Dopeman 700x.jpg

 

Dopeman

 

Pityinger DopeMan László neve 1996-ban vált ismerté, amikor közreműködőként és szövegíróként is debütált Ganxsta Zolee Jégre Teszlek című albumán. Már ekkor olyan slágerek fűződtek a nevéhez, mint a Keleti Oldal Nyugati Oldal, melynek hatására Döglégy Zolee egyik pillanatról a másikra az ország legnagyobb sztárja lett. 1997-ben, Lory B kiválása után már a Kartel állandó tagja volt és ezzel egy időben elindult a szóló pályafutása.

 

DopeMan mindenképp a mai szórakoztatóipar egyik legérdekesebb figurája. Megosztó személyiség, akit nem a média talált ki és futtatott föl, hanem saját kvalitásainak köszönheti pályáját. Nincsen imidzs, csak a kendőzetlen valóság, ami elsőre esetleg ijesztőnek vagy bárdolatlannak tűnhet, de közelebbről szemügyre véve kiderül, hogy egy tartalmas figuráról van szó. Nem lehet véletlen a sok eladott lemez, a rengeteg koncert, a világsztárok (Run DMC, Coolio, 50 Cent, Snoop Dogg, Method Man stb.) előtti fellépések, filmszerepek, a médiában aratott sikerek (legyen az a Hal A Tortán vagy műsorvezetés és szerkesztés a Radio Deejay-ben).

 

Sokoldalú arcról van szó, aki rappel, énekel, kiváló showman, zenei producer és hangszerelő (az öccsével karöltve, aki az ország egyik legjobb gitárosa, zenésze) és még sorolhatnánk, de minek. Inkább nézz meg egy DopeMan koncertet és láss csodát…

 

https://www.facebook.com/dopemantv/

 

 

 

AC_700x.jpg


Animal Cannibals


Az Animal Cannibals az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hiphop csapat, a stílus egyik magyarországi előfutáraiként is szokták őket emlegetni. Alapvetően a könnyedebb formákat preferálják, így a viccesebb, de mégis mondanivalóval bíró szövegeik szélesebb közönséghez is el tudnak jutni. A kannibálok népszerűsége máig töretlen.

 

https://www.facebook.com/AnimalCannibals

 

 

 

238_follow_the_flow_press_700x.jpg

 

Follow The Flow


 

A Follow The Flow 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes. 2018-ban Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által még több ember megismerte meg őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj „Az év felfedezettje” díját, illetve ősszel jelölve lettek a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.

 

https://www.facebook.com/Follow-The-Flow-1074617072569380/

 

Mikee Mykanic

 

Mikee Mykanic CK records lemezkiadó hiphop/rap énekese. Többször együtt dolgozott napjaink legsikeresebb rap bandájával, a KILLAKIKITT-el. „Szövegei erős szexuális jellegű töltéssel, és a marihuána használatára utaló pozitívumfejtegetéssel rendelkeznek, de nem ragadnak le a semmittevős életérzés ajnározásánál, hanem túllépve azon próbálják fókuszba hozni a körülöttünk lévő torz világot."

 

https://www.facebook.com/mikeemykanic/

 

 

Sör és Fű

 

A Sör és Fű nagyon egyszerű recepttel emelkedik ki a magyar hiphop mezőnyéből: laza alapokra laza szövegek. És ennyi, a titok az, hogy nem kell idézőjel a laza köré. És amennyire nehezen definiálható a „laza”, éppen annyira nem könnyű meghatározni, hogy a Sör és Fű másfél évvel ezelőtti bemutatkozó lemeze, az Enter The Séf miért ütött akkorát, vagy miért hatott felüdülésként sokaknak a magyar vagy legalábbis a fővárosi hiphopban. A Feri, Imi és Laci alkotta angyalföldi raptrió identitását nem feltétlenül az utcában kereste, de nem is a túl intellektualizált rapben: valahol a kettő között helyezkedett el, „lazán”, és mégis gyakran fogalmazva meg, mondjuk, egzisztenciális kérdéseket. Egyszerűbben: bármiféle értelmiségi gőg nélkül volt képes a hétköznapokról költőien és akár elvontan, de mégis földhöz ragadtan beszélni.

 

https://www.facebook.com/soresfu/

 

 

NKS


A Nem Közölt Sáv 1996 óta rendszeresen tűnik fel Közép- és Kelet-Európa underground pódiumain, olyan előadókkal dolgoztak többször is együtt, mint Akkezdet Phiai, Bobakrome, Bankos, Norba, Vanis & Crain, a Killakikitt, vagy a Barbárfivérek. Az itthon általuk meghonosított battle rap képviselői, akik a színpadon feléledve bárhol, bármikor (és bárkivel szemben) forró hangulatot tudnak teremteni. Rappelési technikájukkal, önálló gondolataikkal, szókimondó és szatirikus (olykor szarkasztikus) szövegeikkel, őszinte és átütő előadásmódjukkal felforgatták az országot.

 

https://www.facebook.com/nkskriminal/

 

 

Q-Cee


 

„A Gemini Magyar DJ bajnokságon, és a DMC Hungaryn (a legrégebben futó nemzetközi dj világbajnokság sorozat) versenyein dobogós helyezéseket értem el.

2002-ben megnyertük a DMC-t, csapat kategóriában a VINYL WARRIORZ-zal, és ezzel kijutottunk Londonba a világbajnokságra, ahol a fináléban a legjobb 10 között szerepeltünk. 2003-ban itthon megvédtük a bajnoki címünket. 2006 októberében a VIVA It’s Rite Dj Battle versenyen első helyezést értem el, egyéni kategóriában.

 

Nem mellékesen Király Linda rapere, beatbox-osa, és DJ-je voltam. Közreműködtem a Honvéd Néptánc Együttessel közösen, Novák Ferenc rendezésében színpadra került Mozgásőrületek című táncos zenés előadásban. A Barabás Lőrinc Eklektric zenekarnak voltam 2 évig tagja, mint DJ. A Random Trip improvizációs estnek vagyok jelenleg is az állandó DJ-je. A Tilos Rádió Street Skills című műsorát vezetem.”

 

https://www.facebook.com/DJ-Q-Cee-337716712917078/

 

 

Fellépnek még Mr. Die, a Vörösmarty téri Betyárok, közreműködik a Nart Orchestra, vezényel Meggyes Ádám.

 

Jegyek: https://www.budapestpark.hu/events/fovarosi-rapcirkusz-20190425