zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Loop Doctors tavaly megjelent negyedik albumáról az Inspirationaholic című dalhoz készült klip itt először a Zenész Magazin oldalán látható, hallható!

klippremier 700x.jpg

 

 

 

 

A Loop Doctors formáció – Romhányi Áron (zongora, rap) és Szendőfi Péter (dob, padok) – 2006-os megalakulása óta megjelent négy albuma mindegyikén az alapkoncepciójuk és fő csapásirányuk, az electro-jazz-funk vagy elektronikus crossover mellett mindig szolgáltak valamilyen különlegességgel. Nem mintha a fent említett stílusokból „kevert” zenét nem művelték volna igen magas fokon, talán inkább kísérletező kedv, vagy zenei szimpátia okán. Az első, High Voltage című albumukon Gary Willis basszusozott, és két számban Fekete-Kovács Kornél trombitajátéka színesítette hangzásukat. Ez az album 2008-ban „Az év Hazai Jazz Albuma 2008” kategóriában Fonogram díjat kapott.

 

 

LD 700.jpg

 

 

Második lemezükön – White Orange Black – basszusgitár helyett Szentpáli Roland tubaművész játszotta a meglehetősen sűrű és lüktető basszus szólamot, elképesztő virtuozitással.  Harmadik – Entering a Room – albumuk felvételeire New Yorkban került sor, ezen ismét játszott Gary Willis, és Szentpáli Roland is, de két amerikai szaxofonos, Chris Hunter és Brandon Fields is szerepet kapott.

 

Tavaly megjelent negyedik, Frontier Science című lemezükön Varga Gergő tenorszaxofonos egészítette ki az alapfelállást. Erről a 11 számos albumról most az Inspirationaholic című kompozícióhoz klip is készült, amit itt először a Zenész Magazin oldalán mutatunk be. A dal címe a Loop Doktorok szerint angol nyelvújítási kísérlet, jelentése: inspiráció-függő.

 

 

SzP 700x.jpg

 

 

A Loop Doctors 2006 óta rendszeresen turnézik Európában és az Egyesült Államokban is, részben az alapfelállásban, részben a fent már említett muzsikusokkal, valamint Tony Lakatossal kiegészülve. Zenéjük különböző stílusokat igyekszik újszerű módon ötvözni, ennél a dalnál sincs ez másképp: a hat negyedes hiphop–funk alapra egy dodekafón jazzes téma szólal meg, majd ezt követően a „bridge” részben különböző hangeffekteket hallhatunk. Angol nyelvű rap következik, a rap műfajától meglehetősen idegen módon szintén hat negyedben, majd szaxofon, és zongora (Rhodes) szólók. A dal a nyitó témával zárul.


A klip nagy részét a zenekar legutóbbi turnéja során, New Yorkban rögzítették, a belső felvételek Budapesten készültek.

 

Web: https://www.loopdoctors.com/index
Facebook: https://www.facebook.com/loopdoctors/

 

 

(C)2019 EuroArt Média