zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Magyar Bori személyében újabb hazai zenésszel bővült az Ortega Guitars hivatalos előadóinak tábora.

 

Bori_Magyar_ORTEGA_GUITARS_700x.jpg

 

 

Magyar Bori tizenkilenc évesen – ének, klarinét és zongora tanulmányok után – került a Besh o droM együttesbe, akikkel körbeénekelte a világot: Európán túl felléptek Ausztráliában a Womad világzenei fesztiválon és Tajvanon, de többször jártak Mexikóban is. A Besh o droM énekesnőjeként figyelt fel rá Bobby McFerrin is, aki elhívta Borit a Bobble című improvizatív operája moszkvai előadására, ahol Bori szólóban egy széki népdalt adott elő, egy New York-i beat boxer kíséretével.

 

Bori szívesen kísérletezik különböző népek népzenéjének fuzionálásával és a népzene és más zenei műfajok vegyítésével is. Így 2010-ben a népzenét és a drum and bass-t összehangoló Goulash Exotica, majd az elektronikával fuzionáló Analog Cuvée énekesnője volt. 2010-től datálódik a Butterfly Effect izgalmas zenei formáció is, aminek tagjai a legkülönfélébb zenei kultúrákból érkeztek, kialakítva ezzel a jazz, a hip-hop, a népzene és a klasszikus zene páratlan ötvözetét. Bori jelenleg a Makám zenekar tagja, de más formációkkal is fellép, és egy ideje ukulele előadóként is aktív.

 

 

[Magyar Bori]

 

 

Magyar Bori a Ortega Horizon szériájába tartozó RUBO-CE, illetve a 2019-ben bemutatott Timber széria RUTI-TE tenor méretű ukuleléjét használja.

 

 

További információk:

 

ortegaguitars.com
facebook.com/ortegamagyarorszag
https://www.facebook.com/bori.magyar.3
instagram.com/ortega_guitars_hungary