zenesz_logo.png



Addig is egy új Petruska dal, a március 12-én megjelenő új lemezről. Március 29-én pedig lemezbemutató koncert Budapesten, a TRIP hajón!

 

 

 

Petruska András rövidesen megjelenő új lemezéről három dal szövegét is Grecsó Krisztián írta. Közülük az Égi gangon klipje tegnap a 24.hu-n debütált, most bemutatjuk mi is.

 

Petruska 2019-ben új nagylemezzel jelentkezik. A Reláció című albumot hallva egyértelműen azt érezhetjük, emelkedtek a tétek a szerző munkásságában: a 13 dal energikusabb és életigenlőbb, mint bármi, amit ismertünk a zenésztől, a világzenei kalandozások pedig mintha most értek volna meg igazán. A szellemes szövegeiről ismert Babarci Bulcsú mellett ezúttal nem kisebb név volt Petruska szerzőtársa, mint Grecsó Krisztián, aki három dalszöveget jegyez. A háromból az egyik az Égi gangon, melynek szövegében a figyelmes hallgató fellelhet pár utalást a magyar pop-rock klasszikus dalszövegeire, az Illéstől a Kispál és a Borzig.

 

Mindemellett a Petruskát kísérő muzsikusok száma is gyarapodott. A lemezbemutató koncerteken most először hallhatjuk a virtuóz gitáros dalait teljes zenekari kísérettel.

 

Petruska - Reláció lemezbemutató // TRIP
2019. március 29., péntek, 20:00–23:00

Budapest, 1011 Szilágyi Dezső tér, 2-es móló
Jegyek: jegyx1.hu

 

 

Petruska András - ének, gitár, billentyűk, ütőhangszerek

Borbély Tamás - basszusgitár
Egri Márton - dob
Temesvári Bence - hegedű
Kövesd Petruskát: https://www.facebook.com/petruskaofficial