zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismerte el Junior Artisjus-díjjal.

 

DĂŠs 675.jpg

 

Dés László

 

Dés László életműdíjat vehetett át, Szabó Tibor (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbert (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címet kapta meg az Artisjus 2019-es díjainak átadóján.

 

 

BĂŠrczesiRobi_72_500x500.jpg

 

Bérczesi Róbert

 

Az év produkciójának a Modern Art Orchestra egyik lemezbemutató koncertjét választották. Junior Artisjus-díjjal ismerték el a Mörk és a Blahalouisiana szerzői közösségét, valamint a rock és metal dalokat jegyző Áron András „Apey”-t. Az év komolyzenei műve Kurtág György Milánóban is bemutatott operája lett, a Junior Artisjus-díjat ebben a kategóriában Dobos Dániel kapta. Az év nótaszerzőjének Varjasi Ildikót választották. Február 18-án minden a dalszerzésről és a szerzők ünnepléséről szólt: napközben a Dalszerző Expón, este az Artisjus Díjátadón.

 

 

SzabĂł T_700.jpg


Szabó Tibor

 

A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismerte el Junior Artisjus-díjjal. Célja, hogy a zeneszerzőket, szövegírókat állítsa reflektorfénybe, és ezáltal felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára.

 

 

Blaha2018_02_700x.jpg

 

Blahalouisiana

 

Az Artisjus-díjat ezúttal is a szakma ítélte oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok alapján az Artisjus zenei és irodalmi szerzőkből, valamint zeneműkiadóból álló vezetősége döntött a díjazottak személyéről. A harminc év alatti könnyűzenei szerzők díjazását egy külön erre dedikált szakmai bizottság készítette elő.

 

 

Aron Apey_700x.jpg

 

Áron András „Apey”

 

Hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint idén is átadták a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. A díj történetében először idén két csapat is szerepel a díjazottak között. Ők az alkotói közösségként folytatott kiválószerzői munkájukért kapják az elismerést.

 

 

MAO1 700x.jpg

 

Modern Art Orchestra

 

 

 

Díjazottak:

 

 

Könnyűzenei alkotói életműdíj

Dés László

Az Év Könnyűzeneszerzője

Szabó Tibor (Magna Cum Laude)

Az Év Könnyűzenei Szövegírója

Bérczesi Róbert (Hiperkarma)

Az Év Produkciója

Modern Art Orchestra: Bartók: Tizenöt magyar parasztdal

Az Év Junior Könnyűzenei Alkotói

Mörk szerzői közössége 

Áron András „Apey”

Blahalouisiana alkotói csapata

Az Év Komolyzenei Műve

Kurtág György: Samuel Beckett: Fin de Partie (opera)

Az Év Junior Komolyzenei Alkotója

Dobos Dániel

Az Év Magyarnótaszerzője

Varjasi Ildikó