zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Az idei Musikmesse már nemcsak egy zenei kiállítás és vásár, hanem különféle zenei tematikájú rendezvények, események, bemutatók, valamint koncertek összessége.

 Musikmesse – április 2-től 5-ig


A Musikmesse már 1980 óta az aktív zenéléshez köthető termékek és szolgáltatások legnagyobb európai seregszemléje. Az eseményen a kiállítók bemutatják legújabb modelljeiket a gitároktól és basszusgitároktól kezdve az egyéb húros, fúvós és billentyűs hangszereken keresztül, egészen a kottákig és zenével kapcsolatos különféle egyéb termékekig. Mindezeken túl a kiállítás workshopok, mesterkurzusok, előadások, szemináriumok, és rendezvények rendkívül gazdag kínálatát is nyújtja.

 

A Musikmesse napijegyek (day ticket) online már 30 eurótól elérhetők, a helyszínen ez 40 euró. A napijeggyel mind a négy napon látogathatjuk a Prolight + Sound „Global Entertainment Technology Show”-ját, ami ismét a Musikmesse eseményivel párhuzamosan zajlik. A jegyhez kapunk egy csuklószalagot is, ami belépőül szolgál a Musikmesse Fesztiválra, és a Musikmesse Plazaba 6-án, szombaton, minden extra költség nélkül.

 

 

 

image-guitares 700x.jpg

 


Vintage Gitárok Világa április 2-től 6-ig


Az idei Frankfurti Musikmessén lesz egy olyan programsorozat, ami egyértelműen a gitár rajongókat veszi célba. The World of Vintage Guitars április 2. és 5. között a Musikmesse területén – majd április 6-án az új Musikmesse Plazaban – legendás márkák történetén keresztül időutazásra invitálja az érdeklődőket. A Gibson és a  No. 1. Guitar Centre Hamburg támogatásával létrejövő speciális kiállítás mintegy 200 négyzetméteres területén a látogatók különleges élményekre számíthatnak.   

 

 

TheWorldOfVintageGuitar_700x.jpg

 

Fotó: Pietro Sutera

 

Április 5-én a Les Paul Éjszakán a Thomas Blug All Star Band és a Scorpions gitárosa, Matthias Jabs három évtized rock klasszikusaiból fog játszani. A Fender gitárok történetét mutatja be a Fender by Leo Fender című kiállítás és számos workshop. Pénteken és szombaton Peter Weihe producer-zeneszerző és Drew Berlin vintage szakértő várja az érdeklődőket, hogy végigvezessék őket a Les Paul gitárok történetén. Az úgynevezett Vintage Room-ban a látogatók eredeti vintage modelleket próbálhatnak ki, és szakértőkkel konzultálhatnak ezekről a hangszerekről.

 

 

 

Kooperation_Musikmesse2019_Header_700x.jpg

 

Musikmesse Plaza – április 6-án 


Április 6-án – a kiállítást követően – Frankfurt ismét minden potmétert a maximumra teker: az új Musikmesse Plaza egy innovatív, a fogyasztókra és a zeneszerető látogatókra fókuszáló eseménynek ad helyet. A Messe Frankfurt és kreatív partnerei szerteágazó tematikájú, a vintage hangszerektől a bakelit lemezeken keresztül, a merchandise cikkekig terjedő pop-up piacot szerveznek. A különböző cégeknek ez jó lehetőség, hogy bemutassák termékeiket és – ez a lényeg – közvetlenül a fogyasztóknak adhassák el azokat. Ezen a napon a The World of Vintage Guitars is átköltözik a Musikmesse Plazaba és a legendás hangszerek megcsodálása, kipróbálása mellett lehetőség lesz gitárok, lemezek vásárlására és cserélésére is.

 

www.musikmesse-plaza.com

 

 

Gregory_Porter_(c)_Erik_Umphery_700x.jpg

 

 

Fotó: Erik Umphery - Gregory Porter

 

Musikmesse Fesztivál – április 2-től 6-ig

Most először a Musikmesse Fesztivál történetében a rendezvény időtartama öt napra bővült, a koncertek, események keddtől szombatig, vagyis április 2-tól 6-ig tartanak. Frankfurt-szerte körülbelül 80 klub és más koncerthelyszín ad otthont rendezvényeknek, az Exhibition Centre (Kiállítási Központ) számos esti koncertje mellett.

 

A Frankfurt Festhalle három este során lesz helyszíne a Musikmesse Fesztivál három kiemelt rendezvényének. Április 4-én az egyik legsikeresebb német rapper, Samy Deluxe lesz a főszereplője a SaMTV Unplugged Show-nak. Április 5-én Németország egyik legismertebb show-bandája, a BigCityBeats ünnepli 15. születésnapját a Festhalleban. A Musikmesse Fesztivál záró gálakoncertjén Gregory Porter  lép fel a Neue Philharmonie Frankfurt zenekarral. Az egyik legkiemelkedőbb, és legkarakteresebb férfi jazz énekes „Nat King Cole” műsorát fogja előadni, most először Németországban.

 

https://musikmesse-festival.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

 

 

Újdonság – minden eseményre egy jeggyel


A Fesztivál belépésre jogosító csuklószalag a Musikmesse jeggyel rendelkezőknek ingyenes, de online külön is meg lehet vásárolni 15 euróért. Az összes eseményre érvényes bérlet (season ticket) online 45 euróért vásárolható meg, ez a helyszínen 60 euróba kerül. A bérlettel a Musikmesse és a Prolight + Sound kiállítást minden nap látogathatjuk, csakúgy mint a Musikmesse Plaza és a Fesztivál eseményeit

 

További információk: www.musikmesse.com