zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Több helyszín, több koncert, új partnerek és kiemelkedő művészek, ez az, amit a 4. Musikmesse Fesztivál kínál.

Gregory_Porter_(c)_Erik_Umphery_700x.jpg

 

Gregory Porter, fotó: Erik Umphery

 

 

Most először a Musikmesse Fesztivál történetében a rendezvény időtartama  öt napra bővült, a koncertek, események keddtől szombatig, vagyis április 2-tól április 6-ig tartanak. Frankfurt-szerte körülbelül 80 klub és más koncerthelyszín ad otthont rendezvényeknek, az Exhibition Centre (Kiállítási Központ) számos esti koncertje mellett.

 

 

samtv_unplugged_day_3 700x.jpg


Samy Deluxe

 

 

Nemzetközi sztárok versus német listavezetők


A Frankfurt Festhalle három este során lesz helyszíne a Musikmesse Fesztivál három kiemelt rendezvényének. Április 4-én az egyik legsikeresebb német rapper, Samy Deluxe lesz a főszereplője a SaMTV Unplugged Show-nak, újrahangszerelt klasszikus dalokkal, és teljesen új, még soha nem hallott szerzeményekkel.  Április 5-én Németország egyik legsikeresebb show-bandája, a BigCityBeats ünnepli 15. születésnapját a Festhalleban. A Musikmesse Fesztivál záró gálakoncertjén Gregory Porter  lép fel a Neue Philharmonie Frankfurt zenekarral. Az egyik legkiemelkedőbb, és legkarakteresebb férfi jazz énekes „Nat King Cole” műsorát fogja előadni, most először Németországban.

 

 

Glasperlenspiel_700x.jpg


Glasperlenspiel

 

A Fesztivál Aréna – egy hatalmas cirkuszi sátor a Kiállítási Központ szívében – szintén számos különleges rendezvény helyszíne lesz, például itt kerül sor április 5-én Mousse T. & Glasperlenspiel DJ-setjére. A Musikmesse Ultimate Jam keretén belül lép fel egy igazi all-sztár zenekar Jost Nickel (dob), Ida Nielsen (ex-Prince basszeros) és John Rabbit Bundrick billentyűs, aki a Who-val és Bob Marley-vel is játszott.

 

 

 

ida-nielsen2_700x.jpg

 

Ida Nielsen

 

 

Frankfurt party üzemmódban

 

A paletta rendkívül színes, a berlini indie rock bandától, a The Flavians-től kezdve, akik április 2-án lépnek fel a 25hours The Goldman-ben, az izraeli Omer Klein zongorista trióján keresztül (április 4. – Steigenberger Frankfurter Hof) egészen Alfred McCrary gospel és jazz énekesig, aki szintén április 4-én lép fel a GrandSeven-ben.

 

 

The flavians_700x.jpg

 

 The Flavians

 

 

A Musikmesse Fesztivál a zeneoktatási területekkel is együttműködik, hogy a fiatal tehetségek mielőbb rivaldafénybe kerülhessenek. Így a „Young People Make Music” kezdeményezés díjátadó koncertjeire négy este, négy különböző templomban kerül sor. Emellett négy kiemelkedő komolyzenei koncert is megrendezésre kerül a Fesztivál részeként a Dr. Hoch's Konzervatóriumban. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, április 1-jén az International German Piano Award döntője is részét képezi a Fesztivál hivatalos megnyitójának, akárcsak a Baden-Baden Filharmonikusok koncertje, ahol több tehetséges fiatal zongorista is színpadra léphet.

 

 

omer klein_trio_700.jpg

 

Omer Klein trió

 

A Musikmesse Fesztivál részletes programja hamarosan közlésre kerül. A fesztivál jegy ára 15 EUR, mellyel számos esemény olcsóbban, vagy ingyenes látogatható.

 

További információk: www.musikmesse.com és www.musikmesse-festival.com.