zenesz_logo.png



A csehországi fiatal zenészek egyik legtehetségesebb előadója Thom Artway ismét Magyarországra látogat, méghozzá nem is akárhogy, a Dalszerző Expón tart workshopot két itthoni, ismert zeneszerzővel, Jónás Verával és Iamyankkal!

 

Thom Artway- foto Michal Augustini_700x.jpg

 

Fotó: Michal Augustini

 

 

Thom Artway neve ismerősen csenghet a magyar közönség számára. A cseh származású zenész már nem egyszer járt Magyarországon, és idén is többször visszatér hozzánk. Thom Artway tökéletesen ötvözi a modern hangzást a klasszikus elemekkel. Folk-pop dalai elbűvölőek, köszönhetően Thom egyedi hangjának és az egyértelműen felismerhető dallamoknak.

 

Thom Csehország egyik legerősebb zenei exportjává nőtte ki magát az évek során. Tavaly már körbe turnézták Európát és felléptek számtalan showcase fesztiválon is. Ott voltak a brightoni The Great Escape fesztiválon, a Waves Viennan Ausztriában, a MaMA fesztiválon Párizsban és a budapesti BUSH fesztiválon, valamint az egyik legismertebb ilyen rendezvényen, a holland Eurosonicon is lehetőséget kaptak. Thomnak és zenekarának tavaly jelent meg harmadik lemeze All I Know címmel, és a januári Eurosonic fellépés után az albumhoz tartozó első klip - Can’t Wait - is premierezett.

 

 

 

 

A klip egy 3 hetes nyári olaszországi utazás alatt készült, ami során Thom legfőképp az olasz Riviérán utazgatott, nyaralása alatt pedig többször is utcazenélt. Elmondása szerint „ennek a helynek csodás a hangulata, és az itteni emberek kedvesek és barátságosak.” A Can’t Wait tökéletesen visszahozza ezt a hangulatot, tele van napsütéssel, igazi olasz vidéki hangulattal. A klip rendezője, operatőre Ondřej Urbanec volt.

 

 

jonasveratalabergeza.jpg

 

Fotó: Talabér Géza

 

A zenekar már többször járt Magyarországon is, fellépője volt a 2018-as Szigetnek, majd decemberben egy csere turné keretein belül kétszer koncertezett együtt a Jónás Vera Experimenttel.

 

A két énekes-dalszerző február 18-án és 19-én Iamyank vezetésével workshopot tart a budapesti Dalszerző Expón.

 

 

DEX információ: https://expo.dalszerzo.hu/#program