zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Tavaly májusban jelent meg Bozóky Lili, az I Am Soyuz néven alkotó dalszerző-előadó, Appendix című EP-je, amiről akkor mi is hírt adtunk.

 

I_am_Soyuz_whipple_agnes stuber 1_700x.jpg

 

Az EP megjelenését számos élő fellépés követette, játszott – többek között – a Szigeten, vagy a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon, a Campus Fesztiválon és a Bániktó Fesztiválon, de a klubkoncertek sem maradtak ki, így fellépett A38-on, az Akvárium Klubban, a Toldi Klubban a Grand Café Szegedben és még sorolhatnánk.

 

Az idei év elején jelenik meg első albuma a Whipple, ami az elmúlt éveket összefoglaló útikönyv. „Buszozás a mexikói hadizónában, a New Orleansban meglelt bendzsó, mezítláb táncolás Rómában fél évig és az egyhónapos délkelet-ázsiai kalandozás zűrzavarát fűzi össze őszinte szerelmi vallomásokkal, hosszú éjjeli kórházi ügyeletekkel és emberi sorsokkal” – ahogy Lili tavaly mesélte egy interjúban. Ehhez tudni kell, hogy Bozóky Lili ügyesen lavírozik a világjárás, a zenélés és eredeti szakmája, az orvoslás között, és mindenféle különleges hangszerrel felfegyverkezve ír szívhez szóló fülbemászó dalokat.

 

 

I_am_Soyuz_whipple_agnes stuber _700x.jpg

 

 

Bozóky Lili a napokban lett az Ortega hivatalos előadója, amit a Meinl cégcsoporthoz tartozó Ortega Guitars így jelentett be: „Az Ortega Guitars szeretettel köszönti, hivatalos előadói között, Bozóky Felicia Lilit. Az I Am Soyuz néven alkotó énekes-dalszerző igazi multi-instrumentális előadó. Egyebek mellett gitáron, mandolinon, banjon, banjolelén és ukulelén is játszik. Zenei stílusát űrpopként írta le, amely mögött egy nagyon érdekes zenei megközelítés rejlik. Lili ugyanis párhuzamot állít saját zenei absztrakciója, illetve alkotói szabadsága és az asztronauták által tapasztalt élmények között.”

 

Fotók: Agnes Stuber

 

[I am Soyuz]

 

 

 

ortegaguitars.com
facebook.com/ortegamagyarorszag
facebook.com/iamsoyuz
instagram.com/ortega_guitars_hungary

instagram.com/soyuztunes