zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Kölcsey Ferenc nevét és az általa írt Himnuszt minden magyar ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy a költőnek még most is élnek leszármazottai, akik büszkén viselik a híres ős nevét.

AP 700x.jpg

 


Kölcsey Szabolcs
, az Acoustic Planet frontembere büszke származására, a zenész mindent megtesz azért, hogy méltó legyen a családnevére.  A fiatal fiú nemrég kezdett komolyabban érdeklődni családja múltja iránt, azonban sajnos nem sokat tudott meg Kölcsey Ferencről.

 

„Nagypapám szülei elváltak, így sajnos ők már nem adták tovább a családi legendákat, csak annyit tudok, hogy az ükapám katona volt a második világháborúban. Azzal tisztában voltunk, hogy a híres Kölcsey családból származunk, de a családfát nekünk kellett felkutatni. Az oroszok a világháború után sajnos sok értékes dokumentumot felégettek, így nehéz volt visszakutatni, de végül a Kölcsey Társaság közreműködésével, a nagybátyámnak sikerült. A híres írónak nem voltak gyermekei, unokatestvérének, Kölcsey Jánosnak vagyok egyenesági leszármazottja. Azt is megtudtuk, hogy Amerikában is élnek rokonok, de ott is elhunytak már az idősek, akik esetleg többet ismerhetnek a családi „legendákból”. Életemben először látom azt, hogy a mai világban, ahol minden elérhető a neten, feledésbe merül valami nagyon értékes” – magyarázta Szabolcs.

 

A fiatal jó úton jár, hiszen hamarosan őt is megismerheti az egész ország, amikor zenekarával színpadra lép A Dal 2019 című műsorban a Nyári zápor című szerzeményével, amit szombaton ti is láthatjátok a Duna TV-n, 19:30-tól!

 

 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/acousticplanetzenekar/