zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Lendületes évet zárt a folk-rock zenekar: kiadtak egy új nagylemezt, három klipet, nyolc országban fordultak meg és 45 alkalommal táncoltatták meg a közönségüket.

 

FullSizeRender 700x.jpg

 

 

A banda lendülete ott folytatódik, ahol tavaly abbahagyták: az Out of the Blue című legutóbbi lemezük egyik közönségkedvencéhez készítettek animációs klipet.

 

2018 tavaszán megjelent harmadik koronghoz kiadtak két hivatalos videoklipet és egy koncertklipet, de körülbelül a lemez debütálása után nem sokkal jött az ötlet Fenyves Márk gitárostól, hogy készüljön a War című számhoz is mozgókép a 80-as és 90-es évek rajzfilmes stílusában: „Nyár óta folyt a munka a Pastorbot Design Services stábjának részvételével, akik illusztrációikkal és rajzaikkal megvalósították az elképzelésünket. Végül Barczi András öntötte végső mozgóképes-képregényes formába a történetet. Amikor a zenét írtam, már éreztem, hogy ez egy harcos dal lesz. Amikor a többiek kérdezték, hogy van-e elképzelésem a szövegről, akkor egyértelmű volt, hogy War legyen a címe és a háborúról szóljon.

 

 

JJ_PHOTOS_92_700x.jpg

 

 

 

A zenekar eltökélt célja volt, hogy mindenképp készüljön egy komolyabb hangvételű dal. A szöveget jegyző Boncz Andrea szerint az írása nyersen és finomkodások nélkül mutatja be a háborúk világát. Úgy gondolja, hogy a dal főszereplői – egy álmokkal teli kisgyermek és egy esküvője előtt álló várandós lány – jelképezik azokat az ártatlanokat, akiknek nincs beleszólása a harcba, mégis áldozatul esnek a csatáknak.

 

A klip főszereplője egy harcos, aki a halála után mindig harcosként reinkarnálódik. Különböző történelmi korok háborúiban láthatjuk részt venni és veszteni, egészen addig, amíg rá nem ébred, hogy rossz döntéseket hoz. A történetben az őskortól az ókori római képeken túl a középkori világon át egészen Napóleon és az 1848–49-es forradalom és szabadságharcon át az I. világháborúig kísérhetjük végig a főszereplőt, zárásként pedig a vietnámi háború is megjelenik.

 

 

 

JJ_3_700x.jpg

 

 

A Petőfi tévés premier után rendhagyó módon a Folk N Rock zenei fórumon angol és magyar sajtóanyaggal debütált a zenekar új klipje. A Jolly Jackers két hónapra visszavonul az év elején, a kreatív pihenő után márciusban indul a tavaszi koncertsorozat: hazánkban Törökszentmiklóson és Székesfehérváron lépnek fel, ezen kívül Svájcban, Olaszországban és Németországban folytatják a turnét. Tavaly nagyon sok ígéretes kapcsolatra is szert tettek, így idén már több külföldi koncertszervezővel dolgoznak és a lazább tavasz után várhatóan nyáron meg sem állnak.