zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A fenti cím egy kicsit kozmetikázza a valóságot, mert a Queen élő tagjai közül már csak Brian May gitáros és Roger Taylor dobos képviseli a legendás zenekart.

 

Queen-700x.jpg

 

 

A Queen és Freddie Mercury történetét feldolgozó Bohemian Rhapsody sikerét meglovagolva a zenekar jelenlegi felállása, Queen + Adam Lambert bejelentett egy 23 állomásos 2019-es észak-amerikai turnét, melynek során csak stadionokban és arénákban lépnek fel. A Rhapsody turné július 10-én indul és augusztus végéig tart. Tegyük hozzá, hogy az 1997-ben visszavonult basszeros, John Deacon ezen a turnén sem vesz részt. A banda üzleti dolgaiba még beleszól, és Brian May állítása szerint a zenekar még megmaradt két tagja sem vállal el semmit Deacon beleegyezése nélkül.

 

 

2005_Queen_+_Paul_Rodgers_700x.jpg

 

Paul Rogers, Roger Taylor és Brian May

 

Itt említjük meg, hogy a Queen két tagja már 2004-ben Paul Rogers-szel, a Free és a Bad Company valamikori énekesével is turnézott, sőt lemezt is készítettek, amit a szakma és a kritika eléggé vegyesen fogadott. John Deacon basszusgitáros erre a formációra is áldását adta, de nem kívánt sem a koncerteken, sem a felvételeken, keverésen részt venni.

 

Adam Lambert, aki az American Idol versenyen tűnt fel, először 2012-ben turnézott a Queen-nel Európában. 2014-2015-ben világturnéra indultak, 2016-ban fesztiválokon és stadionokban léptek fel, 2017-2018-ban újabb világkörüli turnén vett részt Brian May és Roger Taylor társaságában.  

 

 

queen 700x.jpg

 

 

A több mint hathetes észak-amerikai turnén teljesen új produkciót kívánnak bemutatni, azon kreatív partnerek munkájára építve, akikkel a News Of The World 2017 turnén dolgoztak. Így Ric Lipsonnal a Stufish Entertainment Architects-től, aki a színpadképért felelős, Rob Sinclairrel, aki a világítást tervezi, és Sam Pattinsonnal, aki pedig a videó tartalmak mögött áll.

 

„Queen + Adam Lambert Rhapsody turné az élő koncertélmény határait kívánja tovább tágítani. Ez a műsor reményeink szerint az eddigi leglátványosabb show lesz, innovatív és interaktív ünnepe annak az erőteljes zenének, amit a Queen folyamatosan képvisel – nyilatkozta Ric Lipson.  A gitáros Brian May hozzátette: „Ez egy nagy lehetőség. Az utolsó turnénk talán a legigényesebb volt az összes eddigi közül, most ezt félretesszük, és egy teljesen új, még látványosabb koncerttel szeretnénk előrukkolni. Figyelj Amerika!”

 

 

 

 

A felülmúlhatatlan 1985-ös Live Aid koncert

 

 

A Rhapsody turnéra már december 7-től vásárolható jegy a https://www.livenation.com/artists/107226/queen-adam-lambert oldalon.

 

Lábjegyzet: a Bohemian Rhapsody, ami a Queen frontemberének, Freddie Mercury-nak az életéről és a zenekar történetéről szól, már hivatalosan is minden idők legnagyobb bevételét hozó zenés életrajzi filmje lett.