zenesz_logo.png



A Harmónia Jazzműhely rendezésében december 21-én a Bolla Quartet, december 22-én pedig a Gáspár Károly Trió koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

Bolla GĂĄbor Quartet_700x.jpg

 

 

Bolla Quartet

 

A tenor- és szopránszaxofonos Bolla Gábor kirobbanó őstehetség. 2003 tavaszán az egyetlen tizenéves volt, aki bejutott a Montreux Jazz Fesztivál szaxofonos világvetélkedőjének elődöntőjébe, majd ennek köszönhetően kapott meghívást majd minden rangos európai fesztiválra. 2004 decemberében ő vehette át a neves bécsi Porgy & Bess jazzklubban a Hans Koller-díjat „Az év tehetsége” kategóriájában. Emellett a kvartett 2005-ben megnyerte a rangos franciaországi Avignon Jazz Festival fődíját és közönségdíját. Fellépett a legtöbb rangos európai fesztiválon és jelenleg Koppenhágában él és Európa legjobb jazz klubjaiban játszik nagy sikerrel.

 

A zongorista Szakcsi Lakatos Róbert a klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. A 2005-ös avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat. Jack DeJohnette, egyike a sok jazz óriásnak, akivel játszott már, így nyilatkozott róla: „Szerintem Róbert egyike a legjobb fiatal zongoristáknak a mai jazz színen.” Egy másik egykori partner, John Patitucci szerint „(Róbert) hangzása és billentése roppant fejlett és nagyon lírai”.

 

A bőgős Orbán György az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. Dobon ifjú nemzedékének legjobbja, a hard-bop stílus mestere, Hodek Dávid játékában gyönyörködhetünk.

 

 

[Bolla Gabor]

 

 

 

Belépőjegy: 2000 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1600 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont 2018. december 21. – 20 óra 
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7

 

 

 

 

GĂĄspĂĄr trio_700.jpg

 

Gáspár Károly Trió


Gáspár Károly zongorista hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Jóformán mindenkivel játszott a magyar jazz élvonalából. Triójával saját kompozíciókat és sztenderdeket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztétizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit.

 

A hármasban Gáspár Károly partnerei: Horváth Balázs bőgős és Varga Bendegúz dobos. 2017 februárjában jelent meg a trió albuma, „The Outsider” címmel, a Hunnia Records gondozásában. A korongon nyolc Gáspár kompozíció mellett, egy Horváth Jenő dal, a „Ma este nem gondoltam rád” feldolgozása hallható. 2018-ban a jazzma.hu által meghirdetett Olvasói Szavazólistán „Az év lemeze” kategóriában első helyezést ért el a korong.

 

 

 

Belépőjegy: 1600 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1200 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont 2018. december 22. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7