zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A The Winery Dogs tagjai az elmúlt két év során különféle formációkban intenzíven turnéztak, de három éve nem léptek együtt színpadra.

 

winery 700.jpg

 

 

A The Winery Dogs hard rock power trió, amiben olyan zenészek nyomják, mint az énekes-gitáros Richie Kotzen (Poison, Mr. Big), a basszeros Billy Sheehan (Mr. Big, David Lee Roth) és Mike Portnoy (Sons Of Apollo, ex-Dream Theater) bejelentette 2019. május 1-jén induló amerikai Who Let The Dogs Out turnéját.

 

A hír nem csak azért érdekes, mert közel három éve – Hot Streak című albumukhoz kapcsolódó világturnéjuk óta – két alkalom kivételével a trió nem lépett színpadra, hanem azért is, mert jó hallani, hogy ez a kivételes hangzású, elementáris rock formáció ismét együtt turnézik. Ugyanis Kotzen, Sheehan és Portnoy minden bandában zseniális, de valahogy a legütősebb és legegyedibb rockot a The Winery Dogsban tolják. Ez a három ember nagyon egymásra talált.

 

 

 

winery 600.jpg

 

 

Az elmúlt két évben külön-külön a The Winery Dogs mindegyik tagja intenzíven turnézott más felállásokban: Kotzen hosszú szóló turnéra indult, Sheehan a Sons Of Apollo-val és a Mr. Biggel koncertezett, míg Portnoy a Sons Of Apollo, a The Neal Morse Band és a Shattered Fortress zenekarokban dobolt.

 

A The Winery Dogs 2012-ben alakult, amikor Portnoy és Sheehan – akik eredetileg John Sykes-szal, a Whitesnake és a Blue Murder gitárosával akartak dolgozni – megtalálták Richie Kotzent – ő a Mr. Bigben 1997-2002-ig együtt játszott Sheehannel. 2013-ban a trió debütáló stúdióalbuma (The Winery Dogs) a 27. helyig kapaszkodott fel a Billboard 200-as listáján úgy, hogy az első héten több mint 10 000 fogyott belőle. Más észak-amerikai listákon viszont az első ötben találhatjuk a banda bemutatkozó albumát: Top Alternative Albums 3. hely, Top Independent Albums 4. hely, Top Rock Albums 5. hely.

 

Második stúdióalbumuk a Hot Streak (2015) még jobban a kezdett, az első héten 13 000 darab kelt el. Tavaly pedig koncert albumot adtak ki, a Dog Years – Live In Santiago & Beyond 2013-2016. Erről egy kis ízelítőként nézzétek meg az Elevate c. dal élő videóját! A virtuóz gitár- basszus- és dobjáték mellett néhol háromszólamú vokálok ütik fel fejüket. Érdemes a YouTube-on élő The Winery Dogs videókat keresgélni, ha már Európába sajnos nem jönnek…

 

 

 

[Winery Dogs]

 

 

Turné dátumok: http://www.thewinerydogs.com/ – ha esetleg valakinek abban a végtelen szerencsében lenne része, hogy idén májusban Amerikába veti jó sorsa.

 

[ -tkeres- ]