zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Hidden Kingdom szerzői néven jelent meg ifj. Balogh Ferenc Küldetés című albuma a Tom-tom Records gondozásában. Most a lemez Idő című kompozíciójához készült klipet szeretnénk bemutatni.

 

 

 

„A zenének olyan ereje és olyan gondolatformáló képessége van, amellyel mi magunk sem vagyunk tisztában”– vallotta Ifj. Balogh Ferenc zenész, zeneszerző a vele készült interjúban, melyet idén júniusban tettünk közzé.

 

Azt is elmondta, hogy régi álma volt, hogy klasszikus hangszereken, hallja vissza instrumentális kompozíciót. Erről akkor így mesélt: „A Hidden Kingdommal ezt a fúziót szerettem volna megvalósítani: az elektronikus zene és a szimfonikus zenei világ összetalálkozását, úgy egészítve ki egymást, hogy azt ízléses és kellemes legyen hallgatni és csinálni is. Nagyon szeretek olyan zenészekkel együttműködni, akik teljesen másképp működnek: velem ellentétben ők nem egy számítógépen, szintetizátorokkal meg mindenféle kütyükkel készítenek zenét, hanem eléjük tesznek egy kottát és a gyönyörű hangszereiken életre keltik azokat a hangjegyeket, amik oda vannak írva. Ez egy teljesen másik világ, de mégis nagyon közel van a kettő egymáshoz.”

 

 

hiddenkingdom_kuldetes 500x500.jpg

 

 

Az Idő című dalban ifj. Balogh Ferenc zenéjéhez Márkus József írt szöveget és Farkas Virág énekel. Az Ifj. Balogh Ferenccel készült interjú hosszabb változatát a Zenész Magazin jövő héten megjelenő 211. számában olvashatjátok.