zenesz_logo.png



A ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is. Az afroamerikai zene nagykövetei december 2-án, a MoM Sporközpontban Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak.

 

harlem_gospel_choir_700x.jpg

 

 

Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző. Ikon az ikonok közt, királynő a királynők közt. Az amerikai zene és előadóművészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Joggal tartják a gospel és blues-eredetű soul stílus királynőjének.

 

A koncerten az New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyer évről-évre betekintést a magyar közönség, a művészek mindig tartogatnak, valami újat, valami mágikust a rajongók számára. Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz. Harmónia, spiritualitás és ritmus!

 

 

 

 

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a Hit, Remény, Béke és Szeretet jó híre által.

 

 

 

 


Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin

Budapest - MoM sport

2018. december 2. 19:00 óra

A koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg.

Jegyek itt: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/harlem-gospel-choir-2018-budapest-mom-sport-494583/event.html