zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Hétvégi jazzkoncert ajánló: november 23-án, pénteken 20 órától a Harmónia Jazzműhely rendezésében az East Gipsy Band lép fel a Budapest Jazz Clubban.

181018_EastGipsyBand_FotoC_Boor_Adam_02_700x.jpg

 

Fotó: Boor Ádám

 

 

Az EAST GIPSY BAND nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén, élvonalbeli magyar roma zenészekkel. A zenekar hatalmas sikert aratott a londoni 606 Clubban, a világhírű New York-i Blue Note-ban és a 2014-es Detroit Jazz Fesztiválon is. BALÁZS JÓZSEF, a közép generáció egyik legtehetségesebb zongoristája, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el. Most már saját együttesét vezeti, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere.

 

A hegedűs/gitáros SÁRKÖZI LAJOS 2006-ban, 15 éves korában nyerte meg a Magyar Rádió országos jazzhegedű versenyét. Azóta is ugrásszerűen fejlődik. A cimbalmos OLÁH VILMOS az egyik új nagy ígéret hangszerén. Az énekes BALOGH GUSZTI a Nomada zenekar vezetője, a Fabula Rasa zenekar tagja, de emellett számos egyéb hazai és külföldi zenekar állandó vendégzenésze is. A bőgős ORBÁN GYÖRGY az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. 2005-ben tagja volt az Avignon Nemzetközi Jazz Fesztiválon nagydíjat és közönség díjat nyert Bolla Quartetnek.

 

BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995. óta zenekarvezetőként is működik. Ő aztán igazán nem szorul bemutatásra.

 

 

[East Gipsy Band]

 

 

 

Időpont: 2018. november 23. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7

 

Belépőjegy: 2000 forint     

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1600 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes