zenesz_logo.png



A fővárosi indie / underground zenei életet is elérte a karácsony: teljes katalógusát, ezenfelül előadói többi albumát, közel negyven kiadványt tesz ingyen letölthetővé egy hétre a budapesti boutique lemezkiadó Klinik.

 

vinyl_four sad songs_700x.jpg

 

 

Ez azt jelenti, hogy december 24-31-ig díjmentesen beszerezhető digitális formában a Jazzékiel, Norbert Kristof, az Anton Vezuv, a Musica Moralia, Németh Róbert, Krizso és az ARONS Land Cargo Co. teljes diszkográfiája, ami nemcsak a független zenei színtér kedvelőinek, de azoknak is jó hír, akik az online zeneáruházak helyett előnyben részesítik az akár veszteségmentes formátumban is birtokolható zenét. Nincs apróbetűs rész: a felsorolt előadók megjelenései most 0 forintért elérhetők a klinik.bandcamp.com/music címen, aki pedig támogatni szeretné az előadókat, ugyanitt megrendelheti a lemezek fizikai példányát, vagy a zenekarok merchandise termékeit.

 

A Jazzékiel tavaly megjelent koncertlemeze; Norbert Kristof pár hetes, a Blahalouisiana gitárosával közösen írt első magyar nyelvű száma; az Anton Vezuv 2017-es feldolgozásalbuma; Krizso, az egykori Realistic Crew zenei megfejtője éppen egy éves visszatérő EP-je; a saját cimbalomjátékát éteri hangon énekelve kísérő Musica Moralia megjelenései; a HS7 szólókarriert indított egykori basszusgitárosának friss dalai; az americana blues-folkban utazó ARONS LCC. fésületlen, lendületes második albuma – ez csak néhány a közül a harmincöt nagy- és kislemez közül, amelyet karácsony alkalmából egy hétig bárki ingyen letölthet a felsorolt előadók Bandcamp-oldaláról.

 

 

COVERS_700x.jpg

 

 

Ezek a zenekarok, énekes-dalszerzők mind a fővárosi underground / indie zenei élet szereplői, további közös vonásuk azonban, hogy mindannyian a budapesti boutique lemezkiadó Klinik művészei. A két éve, fiatal zenészek, producerek, grafikusok közösségeként alakult label és a hozzá tartozó előadók olyan zenerajongó művészek közössége, akik úgy gondolják, hogy a zenénél nincs jobb ajándék a karácsonyfa alá. Ezért december 24. és 31. között mindannyiuk teljes diszkográfiája díjmentesen letölthető akár nagy felbontású MP3, akár veszteségmentes FLAC vagy WAV formátumban innen: klinik.bandcamp.com/music.

 

A Klinik egyik legfontosabb célkitűzése – a független zenei színtér életben tartása mellett – jó kiállású fizikai lemezek kiadása és klassz merchandise árusítása, az indie zenekaroknak pedig fontos bevételi forrása ezeknek a termékeknek az értékesítése. A Klinik kiadványainak döntő többsége tehát kézzel fogható formában – CD-n, vinylen, kazettán – is elérhető, megrendelhető az előadók Bandcamp-oldalán.

 

Klinik Facebook: https://www.facebook.com/kliniklabel/